Posne pljeskavice sa TIKVICAMA I KROMPIROM: Sjajan prolećni obrok za celu porodicu
22.03.2024.
15:14
15:28
Komentari (0)
Recept za malo drugačije jelo, a opet veoma ukusno. Može da se iskombinuje sa posnim majonezom kao umakom ili sa renom, za one koji vole malo pikantnije stvari.
Sastojci:
- 1kg tikvica
- 500g krompira
- veza svežeg peršuna
- 2 čena belog luka
- vlašac
- biber i so
- 100g brašna
- ulje za prženje
Priprema:
Tikvice oljuštite i operite, narendajte ih krupnije, posolite i stavite u cediljku da puste višak vode.
Krompir skuvajte u ljusci.
Oljuštite ga i izrendajte na krupno rende.
U veću posudu stavite tikvice, krompir, vezu svežeg seckanog peršuna, so, biber, izgnječen beli luk i iseckan vlašac, pa sve dobro umesite rukama.
Oblikujte pljeskavice, pa ih blago uvaljajte u brašno i pržite na zagrejanom ulju.
Ovo jelo možete pripremati i na vodi, ukoliko umesto prženja na ulju pljeskavice pečete u rerni.
Servirajte uz sezonsku salatu i poslužite.
Kurir.rs/ Dnevnik