Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POSNO I UKUSNO Majonez bez jaja ZA SVAKU PRILIKU Brzo se pravi, EVO KAKO

22.03.2024. 10:18 10:35
Piše:
Foto: Pixabay, ilustracija

U vreme posta svi tragamo za dobrim receptima, zaboravljajući da nam za pripremu komplikovanih, trebaju oni jednostavni. Takav je slučaj s majonezom.

Ovaj omiljeni preliv i neizostavni deo ruske salate možete da napravite i bez jaja, a oslično ide uz svaku ribu.

Potrebno je

50 ml tečnosti iz konzerve leblebija (akvafaba)

20 ml soka od limuna

15 g senfa

1/2 kašičice soli

250 ml ulja

Priprema:

Ocedite leblebije, pa tečnost stavite u činiju. Dodajte sok od limuna, senf i so i penasto umutite mikserom. Trebaće vam neko vreme da se sok od leblebija učvrsti. Zatim u tankom mlazu dodajte ulje, sve vreme muteći , dok ne dobijete teksturu majoneza. Ovom majonezu posle možete dodavati i beli luk i seckani peršun, ako želite da ga služite uz ribu.

Piše:
Pošaljite komentar
POSNA MUSAKA SA POVRĆEM GOTOVA ZA TILI ČAS: Lako se pravi, a KRAĆE se peče od one originalne sa mlevenim mesom

POSNA MUSAKA SA POVRĆEM GOTOVA ZA TILI ČAS: Lako se pravi, a KRAĆE se peče od one originalne sa mlevenim mesom

21.03.2024. 13:14 13:42