POSNO I UKUSNO Majonez bez jaja ZA SVAKU PRILIKU Brzo se pravi, EVO KAKO
22.03.2024.
10:18
10:35
Komentari (0)
U vreme posta svi tragamo za dobrim receptima, zaboravljajući da nam za pripremu komplikovanih, trebaju oni jednostavni. Takav je slučaj s majonezom.
Ovaj omiljeni preliv i neizostavni deo ruske salate možete da napravite i bez jaja, a oslično ide uz svaku ribu.
Potrebno je
50 ml tečnosti iz konzerve leblebija (akvafaba)
20 ml soka od limuna
15 g senfa
1/2 kašičice soli
250 ml ulja
Priprema:
Ocedite leblebije, pa tečnost stavite u činiju. Dodajte sok od limuna, senf i so i penasto umutite mikserom. Trebaće vam neko vreme da se sok od leblebija učvrsti. Zatim u tankom mlazu dodajte ulje, sve vreme muteći , dok ne dobijete teksturu majoneza. Ovom majonezu posle možete dodavati i beli luk i seckani peršun, ako želite da ga služite uz ribu.