POSNE BOLONJEZE uz malo mašte i dobe volje, ne morate se odreći omiljenog jela tokom posta
07.12.2023.
14:25
15:54
Komentari (0)
U vreme posta često smo suočeni s izazovom kako pripremiti ukusne i raznovrsne obroke bez upotrebe mesa i mlečnih proizvoda.
Kako bismo vam olakšali ovaj period, predstavljamo vam ovaj jednostavan, brz i izuzetno ukusan recept.
Bolonjeze sa sojinim ljuspicama
Sastojci:
- 200g sojinih ljuspica
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 šolje pasiranog paradajza
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica origana
- so, biber po ukusu
- integralna testenina
Uputstvo:
Sojine ljuspice prelijte vrelom vodom i ostavite da nabubre.
Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, šargarepu i beli luk.
Dodajte oceđene sojine ljuspice i dinstajte dok ne postanu sočne.
Umešajte pasirani paradajz, origano, so i biber. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok sos ne dobije gustinu.
Poslužite preko integralne testenine.
kurir.rs/Dnevnik
BONUS VIDEO