Osvaja na prvi zalogaj
Posna pica-pita IZNENAĐENJE ZA GOSTE NA SLAVI! Savršenstvo ukusa koje će sve oduševiti
Ukus pice može da bude onaj koji najviše nedostaje kada postite. Sa druge strane, može da se proba i neka malo zdravija varijanta pica-pite, ili da se posluži gostima na posnoj slavi.
Ova pita sa ukusom pice nas je oduševila jer zaista nismo mogli ni da sanjamo da je ukus pice moguće ponoviti u posnoj varijanti. Probajte, nećete se pokajati. Sočna je, slasna i izdašna.
Za koji dan će Sveti Nikola, pa možda ovu lepu pitu na malo drugačiji način možete da poslužite gostima pored već one tri najjeftinije posne pite za koje smo vam dali recepte.
Potrebni sastojci:
2 pakovanja kora, šaminjoni ili neke druge pečurke koje volite, oko 1 kilogram, 250 g sojinih ljuspica, 1 praziluk ili crveni luk, sok od paradajza, so, biber, origano, malo ulja
Priprema
Sojine ljuspice začinite, prelijte vodom i osavite da malo nabubre. Fil napravite od luka ili praziluka isečenog na kolutove i propržite ga na ulju, dodajte pečurke, sitno seckane, pa kad je to gotovo, dodajte soju i opet malo pobiberite i posolite. Kada se fino ukrčka, d anema viška vode, jednu koru premažite uljem, stavte preko nje drugu koru, pa preko nje soka od paradjza ili kečapa, kako volite, onda ređate treću koru i na nju fil. Sve kore motajte u rolnice dok ne potrošite materijal. Poređajte u podmazan pleh i pecite dok ne porumene, a kada su gotove premažite ih uljem, malo sačekajte, secite i služite!