Осваја на први залогај
Посна пица-пита ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА ГОСТЕ НА СЛАВИ! Савршенство укуса које ће све одушевити
Укус пице може да буде онај који највише недостаје када постите. Са друге стране, може да се проба и нека мало здравија варијанта пица-пите, или да се послужи гостима на посној слави.
Ова пита са укусом пице нас је одушевила јер заиста нисмо могли ни да сањамо да је укус пице могуће поновити у посној варијанти. Пробајте, нећете се покајати. Сочна је, сласна и издашна.
За који дан ће Свети Никола, па можда ову лепу питу на мало другачији начин можете да послужите гостима поред већ оне три најјефтиније посне пите за које смо вам дали рецепте.
Потребни састојци:
2 паковања кора, шамињони или неке друге печурке које волите, око 1 килограм, 250 г сојиних љуспица, 1 празилук или црвени лук, сок од парадајза, со, бибер, оригано, мало уља
Припрема
Сојине љуспице зачините, прелијте водом и осавите да мало набубре. Фил направите од лука или празилука исеченог на колутове и пропржите га на уљу, додајте печурке, ситно сецкане, па кад је то готово, додајте соју и опет мало побиберите и посолите. Када се фино укрчка, д анема вишка воде, једну кору премажите уљем, ставте преко ње другу кору, па преко ње сока од парадјза или кечапа, како волите, онда ређате трећу кору и на њу фил. Све коре мотајте у ролнице док не потрошите материјал. Поређајте у подмазан плех и пеците док не порумене, а када су готове премажите их уљем, мало сачекајте, сеците и служите!