Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ukućani će biti oduševljeni

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet kojem niko ne može da odoli

06.12.2024. 15:27 15:35
Piše:
Izvor:
Dnevnik
лазање
Foto: pixabay/ilustracija

Sočne, aromatične i izuzetno ukusne – najbolje je odmah pripremiti duplu porciju.

Potrebno je:

posni listovi lazanje

srednja glavica crnog luka

2 šolje paradajz-sosa ili soka

3 čena belog luka

300 g pečuraka

so

biber

origano

ulje

brašno

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C.

Iseckajte crni luk i propržite ga na ulju, dodajte sitno iseckan beli luk i pržite još minut.

Nakon tri minuta dodajte sitno iseckane pečurke i pržite sve zajedno.

Dodajte paradajz-sos i ostavite da se sve dobro sjedini.

U drugom tiganju, na tihoj vatri, zagrejte malo ulja i dodajte brašno, a zatim polako dodajte vodu i začine.

Listove lazanje prelite ključalom vodom i ostavite ih da odstoje minut.

U vatrostalnu činiju stavite red lazanja, prelite paradajz sosom i bešamel sosom. Ponovite postupak sa novim redom lazanja.

Pečite oko pola sata na 200°C.

Prijatno!

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar