Ukućani će biti oduševljeni
POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet kojem niko ne može da odoli
Sočne, aromatične i izuzetno ukusne – najbolje je odmah pripremiti duplu porciju.
Potrebno je:
posni listovi lazanje
srednja glavica crnog luka
2 šolje paradajz-sosa ili soka
3 čena belog luka
300 g pečuraka
so
biber
origano
ulje
brašno
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C.
Iseckajte crni luk i propržite ga na ulju, dodajte sitno iseckan beli luk i pržite još minut.
Nakon tri minuta dodajte sitno iseckane pečurke i pržite sve zajedno.
Dodajte paradajz-sos i ostavite da se sve dobro sjedini.
U drugom tiganju, na tihoj vatri, zagrejte malo ulja i dodajte brašno, a zatim polako dodajte vodu i začine.
Listove lazanje prelite ključalom vodom i ostavite ih da odstoje minut.
U vatrostalnu činiju stavite red lazanja, prelite paradajz sosom i bešamel sosom. Ponovite postupak sa novim redom lazanja.
Pečite oko pola sata na 200°C.
Prijatno!