POSLASTICA od samo DVA SASTOJKA idealna za vrele dane: Savršeni spoj koji budi čula, a sprema se jednostavno
Sezona je omiljenog letnjeg voća, crvenih višnjica koje svi rado jedemo.
Od njih možete napraviti sok, slatko, raznorazne poslastice, ali ih i kandirati. Donosimo vam fantastičan recept kako da ih sami kandirate kod kuće.
Ne postoji ništa poput sladoleda prelivenog čokoladnim sosom i ukrašenog kandiranim višnjama, a možete da ih jedete i same.
Ako volite kandirano voće, možda ćete želeti da napravite i kandirani limun i pomorandže.
Evo i kako se kandiraju višnje!
Sastojci:
450 višanja
95 g šećera
Recept za kandirane višnje:
Priprema:
Ocedite višnje, ostavite 40 ml soka.
Stavite sok i šećer u malu šerpu. Lagano mešajte da navlažite sav šećer.
Kuvajte na srednje laganoj vatri, povremeno lagano mešajući, dok se šećer ne rastvori.
Dodajte višnje i pustite da proključa. Smanjite toplotu. Ostavite da se krčka poklopljeno, dok se višnje malo ne naboraju, 35-40 minuta, lagano mešajući svakih 10 minuta.
Sklonite sa vatre i sklonite poklopac. Ohladite na sobnoj temperaturi.
Koristeći šupljikavu kašiku, prenesite višnje u pleh obložen papirom za pečenje.
Servirajte uz sladoled ili desert. Uživajte!
Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 6 meseci.
Informer.rs/ Dnevnik