ПОСЛАСТИЦА од само ДВА САСТОЈКА идеална за вреле дане: Савршени спој који буди чула, а спрема се једноставно
Сезона је омиљеног летњег воћа, црвених вишњица које сви радо једемо.
Од њих можете направити сок, слатко, разноразне посластице, али их и кандирати. Доносимо вам фантастичан рецепт како да их сами кандирате код куће.
Не постоји ништа попут сладоледа преливеног чоколадним сосом и украшеног кандираним вишњама, а можете да их једете и саме.
Ако волите кандирано воће, можда ћете желети да направите и кандирани лимун и поморанџе.
Ево и како се кандирају вишње!
Састојци:
450 вишања
95 г шећера
Рецепт за кандиране вишње:
Припрема:
Оцедите вишње, оставите 40 мл сока.
Ставите сок и шећер у малу шерпу. Лагано мешајте да навлажите сав шећер.
Кувајте на средње лаганој ватри, повремено лагано мешајући, док се шећер не раствори.
Додајте вишње и пустите да прокључа. Смањите топлоту. Оставите да се крчка поклопљено, док се вишње мало не наборају, 35-40 минута, лагано мешајући сваких 10 минута.
Склоните са ватре и склоните поклопац. Охладите на собној температури.
Користећи шупљикаву кашику, пренесите вишње у плех обложен папиром за печење.
Сервирајте уз сладолед или десерт. Уживајте!
Чувајте у херметички затвореној посуди у фрижидеру до 6 месеци.
Informеr.rs/ Дневник