PIHTIJE NA MALO DRUGAČIJI NAČIN Ovo meso daje poseban šmek, a povrće će upotpuniti čaroliju ukusa!
18.12.2024.
17:10
17:28
Komentari (0)
Zima je pravo vreme za pihtije, mnogima omiljene zimske delicije.
Evo kako da na jednostavan način pripremite ovaj specijalitet.
Sastojci:
Pileće meso 300 g
Mešano povrće 200 g
Voda 0,5 l
Beli luk 5 čenova
Želatin 2 kašike
So po ukusu
Biber po ukusu
Način pripreme
Zasebno skuvajte pileće meso i povrće. Ocedite i jedno i drugo, pa meso isecite na krupnije kocke. U pola litra tople vode razmutite želatin, dodajte so, biber, sitno seckani beli luk, seckanu piletinu i povrće. Dobro izmešajte i razlijte u modle. Pre služenja hladite najmanje dva sata.