ПИХТИЈЕ НА МАЛО ДРУГАЧИЈИ НАЧИН Ово месо даје посебан шмек, а поврће ће употпунити чаролију укуса!
18.12.2024.
17:10
17:28
Коментари (0)
Зима је право време за пихтије, многима омиљене зимске делиције.
Ево како да на једноставан начин припремите овај специјалитет.
Састојци:
Пилеће месо 300 г
Мешано поврће 200 г
Вода 0,5 л
Бели лук 5 ченова
Желатин 2 кашике
Со по укусу
Бибер по укусу
Начин припреме
Засебно скувајте пилеће месо и поврће. Оцедите и једно и друго, па месо исеците на крупније коцке. У пола литра топле воде размутите желатин, додајте со, бибер, ситно сецкани бели лук, сецкану пилетину и поврће. Добро измешајте и разлијте у модле. Пре служења хладите најмање два сата.