Recept dana: Piletina s kikirikijem
04.04.2019.
23:45
23:50
Komentari (0)
U pitanju je jelo koje u velikoj meri podseća na kinesku kuhinju, ali to baš i nije. Bar ne sasvim...
Sastojci (za 4 osobe):
- 500 g pilećeg belog mesa,
- glavica crnog luka,
- 60 g kikirikija,
- 500 ml pavlake,
- 350 g makarona,
- malo ulja,
- malo vode,
- začini po želji
Priprema:
1. U dublji sud sipati malo ulja i na sitne kockice iseckan crni luk, pa prodinstati dok se luk ne „istopi“.
2. Zatim iseći belo meso na kockice, dodati u luk, zajedno s kikirikijem i začinima, doliti malo vode i dinstati na tihoj vatri dok meso ne omekša.
3. Dodati pavlaku i ostaviti na tihoj vatri da se krčka, sve dok se pavlaka blago zgusne.
4. Obariti makarone, pa dodati u prethodno skuvanu smesu.