Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Može da traje i nedelju dana!

OVO JE SAVRŠENO TESTO ZA SVAKU PRILIKU Kiflice, pogače, lepinje i još mnogo toga u jednom receptu!

22.11.2024. 15:48 15:56
Piše:
тесто
Foto: pixabay/ilustracija

Recept za "ludo testo" je lako upamtiti, pravi se vrlo jednostavno, te uspeva i neiskusnim domaćicama.

Može da vam traje nedelju dana, ostaje neverovatno sveže. Žene koje su ga isprobale, oduševljene su rezultatom i ističu da je ukus peciva neprevaziđen.

Sastojci:

kilogram brašna

1 prašak za pecivo

1 kašika soli

1 dl ulja

тесто
Foto: pixabay/ilustracija

4 dl jogurta

2,5 dl mleka

2 jaja

1 sveža kockica kvasca

2 supene kašike šećera

Priprema:

U toplo mleko sipajte malo šećera, kvasac, 2 kašike brašna. Promešajte tako da se istopi šećer da bi se brže podigao kvasac. Poželjno je da u prostoriji bude toplo da bi se brže postigla željena reakcija.

U drugoj posudi pomešati preostale sastojke. Kad je kvasac dovoljno nadošao sipati ga u sredinu brašna. Zamesiti testo da bude glatko. Ako se lepi za ruke dodajte još malo brašna.

Testo stavite u kesu, a pre toga ja malo pouljute ili pobrašnjavite, kako se ne bi zalepilo. Veoma je važno da sav vazduh istisnete iz kese, a zatim testo stavite u frižider, gde ga možete čuvati i do 7 dana.

Kada želite nešto od njega da pravite, izvadite ga malo ranije na toplo mesto da krene - bar sat vremena, a što je duže, to će biti bolje.

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar