Може да траје и недељу дана!
ОВО ЈЕ САВРШЕНО ТЕСТО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ Кифлице, погаче, лепиње и још много тога у једном рецепту!
Рецепт за "лудо тесто" је лако упамтити, прави се врло једноставно, те успева и неискусним домаћицама.
Може да вам траје недељу дана, остаје невероватно свеже. Жене које су га испробале, одушевљене су резултатом и истичу да је укус пецива непревазиђен.
Састојци:
килограм брашна
1 прашак за пециво
1 кашика соли
1 дл уља
4 дл јогурта
2,5 дл млека
2 јаја
1 свежа коцкица квасца
2 супене кашике шећера
Припрема:
У топло млеко сипајте мало шећера, квасац, 2 кашике брашна. Промешајте тако да се истопи шећер да би се брже подигао квасац. Пожељно је да у просторији буде топло да би се брже постигла жељена реакција.
У другој посуди помешати преостале састојке. Кад је квасац довољно надошао сипати га у средину брашна. Замесити тесто да буде глатко. Ако се лепи за руке додајте још мало брашна.
Тесто ставите у кесу, а пре тога ја мало поуљуте или побрашњавите, како се не би залепило. Веома је важно да сав ваздух истиснете из кесе, а затим тесто ставите у фрижидер, где га можете чувати и до 7 дана.
Када желите нешто од њега да правите, извадите га мало раније на топло место да крене - бар сат времена, а што је дуже, то ће бити боље.