few clouds
-1°C
26.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9978
usd
111.6711
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Може да траје и недељу дана!

ОВО ЈЕ САВРШЕНО ТЕСТО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ Кифлице, погаче, лепиње и још много тога у једном рецепту!

22.11.2024. 15:48 15:56
Пише:
тесто
Фото: pixabay/ilustracija

Рецепт за "лудо тесто" је лако упамтити, прави се врло једноставно, те успева и неискусним домаћицама.

Може да вам траје недељу дана, остаје невероватно свеже. Жене које су га испробале, одушевљене су резултатом и истичу да је укус пецива непревазиђен.

Састојци:

килограм брашна

1 прашак за пециво

1 кашика соли

1 дл уља

тесто
Фото: pixabay/ilustracija

4 дл јогурта

2,5 дл млека

2 јаја

1 свежа коцкица квасца

2 супене кашике шећера

Припрема:

У топло млеко сипајте мало шећера, квасац, 2 кашике брашна. Промешајте тако да се истопи шећер да би се брже подигао квасац. Пожељно је да у просторији буде топло да би се брже постигла жељена реакција.

У другој посуди помешати преостале састојке. Кад је квасац довољно надошао сипати га у средину брашна. Замесити тесто да буде глатко. Ако се лепи за руке додајте још мало брашна.

Тесто ставите у кесу, а пре тога ја мало поуљуте или побрашњавите, како се не би залепило. Веома је важно да сав ваздух истиснете из кесе, а затим тесто ставите у фрижидер, где га можете чувати и до 7 дана.

Када желите нешто од њега да правите, извадите га мало раније на топло место да крене - бар сат времена, а што је дуже, то ће бити боље.

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар