ČOKO POSNI KOLAČ FUD-BLOGERKE MAJE GOJIĆ ĆE VAS RASPAMETITI! Fud blogerka otkriva brzinski recept za ovu poslasticu
Velika zaljubljenica u kuvanje Maja Gojić pokrenula je pre nekoliko godina blog „Mirisi iz Majine kuhinje” ne sluteći da će postati jedna od najpraćenijih fud-blogerki u regionu, koja je okupila veliki broj pratilaca ne samo na njenoj internet stranici već i na istoimenim Instagram, Tiktok i Fejsbuk profilima.
Blog je pokrenula, kako sama kaže, kao jednu vrstu odmora i terapije za dušu, a zahvaljujući publici kreirala veliku zajednicu sa kojom i danas razmenjuje recepte i ideje. Maja nam predstavlja ukusne recepte, kako slanih tako i slatkih, sirovih, tradicionalnih i internacionalnih jela, koji su uvek prezentovani tako da ih čak i početnici mogu lako napraviti.
– Drugarice su me nagovorile jer su smatrale da imam šta da pokažem i izgleda da su bile u pravu s obzirom na to da me je za kratko vreme zapratilo mnogo ljudi – priča za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Maja Gojić. – Kuvanju me je privukla potreba da se jede (smeh). Sestra i ja smo ostajale same jer su mama i tata radili tako da se kuvanje nametnulo samo. Mirisi koji se u mojoj kuhinji osete su iz svih svetskih kuhinja, kao i naše domaće.
Kako kaže, nije joj teško da pronalazi ideje za kreativnost u kuhinji, jer je kuvanje za nju igra i eksperimentisanje.
– Noću mi dolaze ideje šta bih i kako pravila za idući dan. Ja volim da se igram začinima. Mislim da imam više od 50 različitih začina u svojoj kuhinji. Volim da spajam nespojive ukuse i dobijem neke nove, zanimljive i meni odlične kombinacije – priča Maja Gojić. – Samo kuvajte i eksperimentišite sa ukusima. I ja sam sto puta bacila neko jelo, radila ga ponovo, eskperimentisala sa sastojcima. Nemate se čega plašiti, jedino što se može desiti to je da nešto ne uspe. Ali, kakve veze ima? Svi na početku greše
Fud-blogerka objašnjava da svi možemo da pripremimo neku salatu kada u frižideru zafale sastojci za neko ozbiljnije jelo.
– Uvek svi imamo salatu u frižideru, a salate nikad nije dosta. Puna je vitamina, vlakana i minerala koji su nam neophodni svaki dan. Birajte uvek domaće, neprskano da budete sigurni da je najkvalitetnije moguće – zaključuje Maja.
Naša sagovornica pripremila je za čitaoce Nedeljnog ručka recept za posni čoko kolač.
V. B.
1 l sojinog mleka
1 banana
2 pudinga od čokolade
100 g eritrola (ili zaslađivač po želji)
50 g gustina
1 kesica vanila burbon šećera
1 kašika kakao praha
200 g crne čokolade
100 g posnog putera (ja sam stavila od kakaa a vi možete staviti šta želite)
badem listići za ukras
Pomešajte sve sastojke osim čokolade i putera. Pomešajte ih sa 200 ml mleka. Dobro promešajte da nema grudvica. Ostalih 800 ml zakuvajte. Kada mleko počne da kuva ubacite smesu i kuvajte tri do četiri minute kao za puding. Nakon toga dodajte čokoladu i puter i istopite na ugašenoj ringli. U kockastu posudu 30x12 koju ste obložili folijom uspite 1/2 smese, stavite bananu izrezanu na kolutove pa uspite ostatak smese. Ohladite dva do tri i poslužite. Preko sam posula badem listiće. Uživajte