Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

BRAUNI SA SUVIM GROŽĐEM: Posni kolač GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA

17.04.2024. 09:48 09:58
Piše:
Foto: Ilustracija/pixabay.com

Za samo 20 minuta pripremite fantastičan desert.

Brauni već dugo čvrsto drži svoje mesto među najomiljenijim kolačima. Međutim, ukoliko pratite post, to ne znači da o njima možete samo da razmišljate.

Posni recept za braunije se razlikuje od običnog, ali u skoro neprimetnim sitnicama. Zavrnite rukave, izdvojte 20 miuta i spremite se da se zasladite.

Sastojci: 300g brašna, 150g šećera, 70-100g kakaa, 150 g otopljene čokolade za kuvanje, 1 kesica praška za pecivo, 1 kašika griza, so, 50-70g suvog grožđa, po želji.

Priprema:

Za početak pripremite vatrostalnu činiju u kojoj će se peći brauni.

Zatim, u veću činiju sipajte brašno, kakao, šećer prašak za pecivo i griz. Dodajte čašu vode i vrlo malo ulja, a zatim i prstohvat soli.

Sve dobro promešajte i dodajte suvo grožđe, ako ste se odlučili za varijantu sa voćem.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U pripremljenu činiju izlijte smesu i ubacite da se peče 15 minuta. Kada prođe oko 10 minuta, smanjite temperaturu.

Kada kolač bude pečen, prelijte ga otopljenom čokoladom za kuvanje.

Kolač je najukusniji kada je topao, zato ga nemojte dugo ostaviti da se hladi.

(Ona.rs)

Piše:
Pošaljite komentar
HRSKAVA POSNA PROLEĆNA PITA sa mladim lukom i krompirom: Nema joj ravne, a lako se pravi

HRSKAVA POSNA PROLEĆNA PITA sa mladim lukom i krompirom: Nema joj ravne, a lako se pravi

16.04.2024. 13:36 13:43
OVO JE NAJZDRAVIJA POSNA POSLASTICA NA SVETU, A RECEPT JE STAR 6.000 GODINA! Ne goji i daje neverovatnu snagu

OVO JE NAJZDRAVIJA POSNA POSLASTICA NA SVETU, A RECEPT JE STAR 6.000 GODINA! Ne goji i daje neverovatnu snagu

27.03.2024. 14:34 14:50