Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

MEKANE KAO DUŠA, A POSNE! Vanilice sa džemom, niko ne veruje da u njima nema ni mrvice masti

09.04.2025. 16:53 17:05
Piše:
Izvor:
Dnevnik/Trpeza.Alo
vanilice
Foto: GPT ilustracija

Ako mislite da posne vanilice ne mogu biti neodoljivo mekane i ukusne, ovaj italijanski recept će vas prijatno razuveriti već posle prvog zalogaja.

Potrebno je:

           8 g vanilin šećer

           120 ml vruća voda

           120 ml ulja

           280 g brašna

           10 g praška za pecivo

           50 g džema

           100 g šera u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vanilin šećer, vrelu vodu, ulje, prosejano brašno i prašak za pecivo. Zamesite mekano testo. Onda uzmite mali deo, rastanjite u šaci pa dodajte džem. Oblikujte kuglicu i ređajte na pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite vanilice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Valjajte u šećer u prahu i služite. Prijatno!

Izvor:
Dnevnik/Trpeza.Alo
Piše:
Pošaljite komentar