MEKANE KAO DUŠA, A POSNE! Vanilice sa džemom, niko ne veruje da u njima nema ni mrvice masti
Ako mislite da posne vanilice ne mogu biti neodoljivo mekane i ukusne, ovaj italijanski recept će vas prijatno razuveriti već posle prvog zalogaja.
Potrebno je:
• 8 g vanilin šećer
• 120 ml vruća voda
• 120 ml ulja
• 280 g brašna
• 10 g praška za pecivo
• 50 g džema
• 100 g šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vanilin šećer, vrelu vodu, ulje, prosejano brašno i prašak za pecivo. Zamesite mekano testo. Onda uzmite mali deo, rastanjite u šaci pa dodajte džem. Oblikujte kuglicu i ređajte na pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite vanilice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Valjajte u šećer u prahu i služite. Prijatno!