МЕКАНЕ КАО ДУША, А ПОСНЕ! Ванилице са џемом, нико не верује да у њима нема ни мрвице масти
Ако мислите да посне ванилице не могу бити неодољиво мекане и укусне, овај италијански рецепт ће вас пријатно разуверити већ после првог залогаја.
Потребно је:
• 8 г ванилин шећер
• 120 мл врућа вода
• 120 мл уља
• 280 г брашна
• 10 г прашка за пециво
• 50 г џема
• 100 г шећера у праху
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте ванилин шећер, врелу воду, уље, просејано брашно и прашак за пециво. Замесите мекано тесто. Онда узмите мали део, растањите у шаци па додајте џем. Обликујте куглицу и ређајте на плех обложен пек папиром. Понављајте поступак све док не утрошите сав материјал. Пеците ванилице око 15 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Ваљајте у шећер у праху и служите. Пријатно!