light rain
21°C
15.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

МЕКАНЕ КАО ДУША, А ПОСНЕ! Ванилице са џемом, нико не верује да у њима нема ни мрвице масти

09.04.2025. 16:53 17:05
Пише:
Извор:
Дневник/Трпеза.Ало
vanilice
Фото: GPT ilustracija

Ако мислите да посне ванилице не могу бити неодољиво мекане и укусне, овај италијански рецепт ће вас пријатно разуверити већ после првог залогаја.

Потребно је:

           8 г ванилин шећер

           120 мл врућа вода

           120 мл уља

           280 г брашна

           10 г прашка за пециво

           50 г џема

           100 г шећера у праху

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте ванилин шећер, врелу воду, уље, просејано брашно и прашак за пециво. Замесите мекано тесто. Онда узмите мали део, растањите у шаци па додајте џем. Обликујте куглицу и ређајте на плех обложен пек папиром. Понављајте поступак све док не утрошите сав материјал. Пеците ванилице око 15 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Ваљајте у шећер у праху и служите. Пријатно!

Извор:
Дневник/Трпеза.Ало
Пише:
Пошаљите коментар