MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Kako do UVEK SAVRŠENO SKUVANOG POVRĆA
Više nema dileme - evo koje povrće se stavlja u toplu, a koje u hladnu vodu
Svi će se složiti s tim da je kulinarstvo nešto posebno, poput umetnosti.
Zato, da biste pripremali ukusnu hranu, potreban vam je ne samo talenat, već i škola.
Osim toga, kao i svaka umetnost, i kulinarstvo ima svoje tajne koje se prenose od usta do usta. Dakle, pri pripremi hrane postoje određene zakonitosti, koje bi trebali svi da ispoštujete, a sve sa ciljem da vam jelo bude što ukusnije na kraju.
Veoma česta dilema među domaćicama pri barenju povrća jeste da li se povrće stavlja u hladnu ili ključalu vodu.
Ipak, postoji jedna prirodna zakonitost koja to određuje.
Naime, odgovor je vrlo prost i jednostavan: povrće koje raste pod zemljom stavlja se u hladnu, a ono koje raste iznad zemlje, u vruću vodu.
Ubuduće primenite ovo pravilo pa ćete videti da će vam bareno povrće biti daleko ukusnije.
Krstarica.rs/ Dnevnik