Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEMATE NIŠTA U FRIŽIDERU A GLADNI STE? Ovo je pravi recept za vas: Fritata sa povrćem za pet minuta

14.04.2024. 13:20 12:42
Piše:
Foto: Privatna arhiva

Jednostavna i ukusna hrana ogleda se u receptima koje na svojim društvenim mrežama objavljuje Mihajlo Vuković, autor profila „Tipična kuhinja”, koji je za kratko vreme duhovitim pristupom u video-snimcima i ukusnim obrocima privukao veliku pažnju.

Kuvanju ga je, kaže, privukla upravo mogućnost da iskaže kreativnost na najbolji mogući način, što je, reklo bi se, odlika i njegovih video-recepata.

– Savršen obrok može da se napravi i od dve i od deset namirninca i to je ono zbog čega volim ovu profesiju. Druga stvar je mogućnost eksperimentisanja, volja da se postavljaju pitanja i probaju nove stvari u svrhu dobijanja novih recepata i jela. Bez toga postajemo statični. Kada sam uvideo da mi ponestaje mogućnosti za eksperimentisanjem napustio sam Srbiju i otišao da radim na brodu – priča za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Mihajlo Vuković. – Sasvim slučajno sam odlučio da recepte plasiram na društvene mreže. Samo sam hteo da pokažem ljudima da kuvanje i spremanje hrane uopšte ne mora da bude teško i dosadno. Najbolja i najukusnija hrana je skoro uvek najjednostavnija.

Kako nam kaže, nema razumevanja za one koji prate svaki recept od slova do slova sa strahom da probaju nešto novo. Za njega je kuvanje eksperimentisanje.

– Kada kuvate nešto što volite probajte nekad da samo jednu namirnicu zamenite drugom i videćete koliko može da bude interesantno. Druga dimenzija. Često takve stvari radim na svojim snimcima – kaže autor profila „Tipična kuhinja”. – Za mene kuvanje uopšte nije teško i komplikovano. Ideje su svuda oko nas, dovoljno mi je da vidim namirnicu i u momentu imam ideju za bar tri jela od nje. Inspirišu me drugi kreativni ljudi, kolege koje rade slične stvari kao ja. Jedna od dobrih stvari na internetu je ta što su nam sada takvi ljudi na klik od nas.

Kada „nema ništa” u frižideru za njega je najbolji izbor za ukusan i brz recept fritata ili pasta. Tada, kaže, može da se iskoristi, uz malo mašte, sve ono što imamo kod kuće. Upravo zato je i za naše čitaoce pripremio jedan takav recept - fritata sa povrćem

V. B.

 

Fritata sa povrćem
 

100-150 g bilo kog povrća koje imate (luk, paprika, pečurke itd.)

3 - 4 jajeta

malo praška za pecivo

so, biber

malo sira

 

Prodinstajte povrće, stavite u pleh. Izmutite jaja, dodajte sir, začine i prašak za pecivo. Prelijte jaja preko povrća u pleh i pecite u rerni 15 minuta na 180 stepeni.

 

Piše:
Pošaljite komentar
Ovo su MAĐARSKE PRŽENICE: Jedan sastojak ZA NEZABORAVAN UKUS

Ovo su MAĐARSKE PRŽENICE: Jedan sastojak ZA NEZABORAVAN UKUS

12.04.2024. 09:36 09:41
LAŽNA PICA BEZ BRAŠNA Ovo povrće je osnova za testo; Ukusna je kao i prava

LAŽNA PICA BEZ BRAŠNA Ovo povrće je osnova za testo; Ukusna je kao i prava

11.04.2024. 21:29 21:41
Ovo je TAJNA ZA NAJSOČNIJU PILETINU: Samo jedan sastojak ZA UKUSAN RUČAK

Ovo je TAJNA ZA NAJSOČNIJU PILETINU: Samo jedan sastojak ZA UKUSAN RUČAK

11.04.2024. 12:45 12:51