NEMATE NIŠTA U FRIŽIDERU A GLADNI STE? Ovo je pravi recept za vas: Fritata sa povrćem za pet minuta
Jednostavna i ukusna hrana ogleda se u receptima koje na svojim društvenim mrežama objavljuje Mihajlo Vuković, autor profila „Tipična kuhinja”, koji je za kratko vreme duhovitim pristupom u video-snimcima i ukusnim obrocima privukao veliku pažnju.
Kuvanju ga je, kaže, privukla upravo mogućnost da iskaže kreativnost na najbolji mogući način, što je, reklo bi se, odlika i njegovih video-recepata.
– Savršen obrok može da se napravi i od dve i od deset namirninca i to je ono zbog čega volim ovu profesiju. Druga stvar je mogućnost eksperimentisanja, volja da se postavljaju pitanja i probaju nove stvari u svrhu dobijanja novih recepata i jela. Bez toga postajemo statični. Kada sam uvideo da mi ponestaje mogućnosti za eksperimentisanjem napustio sam Srbiju i otišao da radim na brodu – priča za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Mihajlo Vuković. – Sasvim slučajno sam odlučio da recepte plasiram na društvene mreže. Samo sam hteo da pokažem ljudima da kuvanje i spremanje hrane uopšte ne mora da bude teško i dosadno. Najbolja i najukusnija hrana je skoro uvek najjednostavnija.
Kako nam kaže, nema razumevanja za one koji prate svaki recept od slova do slova sa strahom da probaju nešto novo. Za njega je kuvanje eksperimentisanje.
– Kada kuvate nešto što volite probajte nekad da samo jednu namirnicu zamenite drugom i videćete koliko može da bude interesantno. Druga dimenzija. Često takve stvari radim na svojim snimcima – kaže autor profila „Tipična kuhinja”. – Za mene kuvanje uopšte nije teško i komplikovano. Ideje su svuda oko nas, dovoljno mi je da vidim namirnicu i u momentu imam ideju za bar tri jela od nje. Inspirišu me drugi kreativni ljudi, kolege koje rade slične stvari kao ja. Jedna od dobrih stvari na internetu je ta što su nam sada takvi ljudi na klik od nas.
V. B.
100-150 g bilo kog povrća koje imate (luk, paprika, pečurke itd.)
3 - 4 jajeta
malo praška za pecivo
so, biber
malo sira
Prodinstajte povrće, stavite u pleh. Izmutite jaja, dodajte sir, začine i prašak za pecivo. Prelijte jaja preko povrća u pleh i pecite u rerni 15 minuta na 180 stepeni.