Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

IMATE BAJAT I SUV HLEB? EVO REŠENJA Ovo je proveren trik da bude KAO IZVAĐEN IZ RERNE

18.02.2024. 12:35 12:38
Piše:
Foto: Pixabay, ilustracija

Hleb je svež u proseku jedan dan, kažu nutricionisti.

Međutim, starom hlebu možete vratiti svežinu vrlo brzo.

Kada imate hleb u kući, ali je star, i ne ide vam se u prodavnicu ili jednostavno ne želite da ga bacite, ne morate uvek da pravite prženice. Da biste iskoristili bajat hleb otkrivamo vam trik koji će učiniti da bude opet svež, kao da ste ga upravo ispekli!

Postupak je jednostavan i traje samo nekoliko minuta. Tvrdu veknu ili polovinu vekne nakvasite tako što ćete hleb staviti u činiju u koju ste sipali vodu. Dobro ga natopite vodom. Nije bitno da li je topla ili hladna.

Zatim ga stavite u pleh, pa u rernu koja je zagrejana na 150 stepeni. Pecite hleb 5-6 minuta. Ako je cela vekna, pecite je 10-12 minuta. Hleb će posle pečenja ponovo biti mekan i svež, a imaće i krckavu koru kao da je upravo umešen. Uživaćete dok ga jedete.

Naravno, ovo nemojte da primenjujete ukoliko je hleb suviše star i buđav. Takav hleb je najbolje baciti u đubre kako ne biste imali zdravstvene tegobe.

Piše:
Pošaljite komentar
PONOVO ĆETE MAZATI MAST NA HLEB Poslušajte svetski poznatu nutricionistkinju; Ni sa kafom nije sve tako crno

PONOVO ĆETE MAZATI MAST NA HLEB Poslušajte svetski poznatu nutricionistkinju; Ni sa kafom nije sve tako crno

14.02.2024. 10:51 11:16