ИМАТЕ БАЈАТ И СУВ ХЛЕБ? ЕВО РЕШЕЊА Ово је проверен трик да буде КАО ИЗВАЂЕН ИЗ РЕРНЕ
Хлеб је свеж у просеку један дан, кажу нутриционисти.
Међутим, старом хлебу можете вратити свежину врло брзо.
Када имате хлеб у кући, али је стар, и не иде вам се у продавницу или једноставно не желите да га баците, не морате увек да правите прженице. Да бисте искористили бајат хлеб откривамо вам трик који ће учинити да буде опет свеж, као да сте га управо испекли!
Поступак је једноставан и траје само неколико минута. Тврду векну или половину векне наквасите тако што ћете хлеб ставити у чинију у коју сте сипали воду. Добро га натопите водом. Није битно да ли је топла или хладна.
Затим га ставите у плех, па у рерну која је загрејана на 150 степени. Пеците хлеб 5-6 минута. Ако је цела векна, пеците је 10-12 минута. Хлеб ће после печења поново бити мекан и свеж, а имаће и крцкаву кору као да је управо умешен. Уживаћете док га једете.
Наравно, ово немојте да примењујете уколико је хлеб сувише стар и буђав. Такав хлеб је најбоље бацити у ђубре како не бисте имали здравствене тегобе.