Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Izaberite svog favorita

BAKIN KOLAČ, ALI U POSNOJ VERZIJI! Ove 3 ideje će vas ostaviti bez daha i dokazati kako post može biti UKUSAN

12.03.2025. 18:29 18:41
Piše:
Izvor:
Glossy
vafl
Foto: freepik

Ako ovako spremite bakin kolač znajte da će i komšije doći da se zaslade

Bakin kolač je jedan od omiljenih ne samo među mališanima, već kod svih, od 2 do 102 godine. Upravo zato donosimo nekoliko varijanti ovog kolača, u posnoj verziji, tako da možete u njemu da uživate i tokom velikog posta.

Na vama je da odaberete samo koji vam je ukus najprimamljiviji, ispečete ga i uživate svim čulima.

Ovaj kolač vole svi, a savršen je kao doručak uz malo meda i čaj ili kafu, zato prionite na posao i obradujte svoje ukućane.

vafl
Foto: freepik

Posni bakin kolač sa narandžom 

Sastojci:

300 g brašna

200 ml kisele vode

100 ml ulja

150 g šećera

1 prašak za pecivo

1 kašičica vanilin šećera

rendana kora jednog limuna ili narandže 

Priprema:

U posudu sipajte kiselu vodu, ulje i šećer, pa mešajte dok se šećer ne otopi.

Dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i rendanu koru limuna. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Zagrejte aparat za bakin kolač, premažite uljem ako je potrebno, i sipajte po kašiku smese na svaki kalup. Pecite dok kolači ne porumene i postanu hrskavi.

vafl
Foto: freepik

Posni bakin kolač sa kokosom

Sastojci:

300 g brašna

200 ml gazirane mineralne vode

100 ml ulja

150 g kokosa

100 g šećera

1 kašičica cimeta

1 prašak za pecivo

Priprema:

U posudu sjedinite mineralnu vodu, ulje i šećer, pa mešajte dok se šećer ne otopi. Dodajte mlevene orahe, cimet, brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pecite u aparatu za bakin kolač dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

vafl
Foto: freepik

Posni bakin kolač sa kakaom 

Sastojci:

250 g brašna

50 g kakao praha

200 ml kisele vode

100 ml ulja

150 g šećera

1 prašak za pecivo

1 kašičica vanilin šećera

Priprema:

Pomešajte kiselu vodu, ulje, šećer i vanilin šećer dok se sastojci ne sjedine.

Dodajte kakao prah, brašno i prašak za pecivo, pa sve mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pecite u aparatu za bakin kolač dok ne postanu hrskavi i mirisni.

Ovi kolači su jednostavni, brzi za pripremu i savršeni za posne dane.

Glossy

Izvor:
Glossy
Piše:
Pošaljite komentar