Изаберите свог фаворита
БАКИН КОЛАЧ, АЛИ У ПОСНОЈ ВЕРЗИЈИ! Ове 3 идеје ће вас оставити без даха и доказати како пост може бити УКУСАН
Ако овако спремите бакин колач знајте да ће и комшије доћи да се засладе
Бакин колач је један од омиљених не само међу малишанима, већ код свих, од 2 до 102 године. Управо зато доносимо неколико варијанти овог колача, у посној верзији, тако да можете у њему да уживате и током великог поста.
На вама је да одаберете само који вам је укус најпримамљивији, испечете га и уживате свим чулима.
Овај колач воле сви, а савршен је као доручак уз мало меда и чај или кафу, зато прионите на посао и обрадујте своје укућане.
Посни бакин колач са наранџом
Састојци:
300 г брашна
200 мл киселе воде
100 мл уља
150 г шећера
1 прашак за пециво
1 кашичица ванилин шећера
рендана кора једног лимуна или наранџе
Припрема:
У посуду сипајте киселу воду, уље и шећер, па мешајте док се шећер не отопи.
Додајте брашно, прашак за пециво, ванилин шећер и рендану кору лимуна. Мешајте док не добијете хомогену смесу.
Загрејте апарат за бакин колач, премажите уљем ако је потребно, и сипајте по кашику смесе на сваки калуп. Пеците док колачи не порумене и постану хрскави.
Посни бакин колач са кокосом
Састојци:
300 г брашна
200 мл газиране минералне воде
100 мл уља
150 г кокоса
100 г шећера
1 кашичица цимета
1 прашак за пециво
Припрема:
У посуду сједините минералну воду, уље и шећер, па мешајте док се шећер не отопи. Додајте млевене орахе, цимет, брашно и прашак за пециво. Мешајте док не добијете глатку смесу. Пеците у апарату за бакин колач док не поприме златно-смеђу боју.
Посни бакин колач са какаом
Састојци:
250 г брашна
50 г какао праха
200 мл киселе воде
100 мл уља
150 г шећера
1 прашак за пециво
1 кашичица ванилин шећера
Припрема:
Помешајте киселу воду, уље, шећер и ванилин шећер док се састојци не сједине.
Додајте какао прах, брашно и прашак за пециво, па све мешајте док не добијете глатку смесу. Пеците у апарату за бакин колач док не постану хрскави и мирисни.
Ови колачи су једноставни, брзи за припрему и савршени за посне дане.