light rain
16°C
12.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Изаберите свог фаворита

БАКИН КОЛАЧ, АЛИ У ПОСНОЈ ВЕРЗИЈИ! Ове 3 идеје ће вас оставити без даха и доказати како пост може бити УКУСАН

12.03.2025. 18:29 18:41
Пише:
Извор:
Glossy
vafl
Фото: freepik

Ако овако спремите бакин колач знајте да ће и комшије доћи да се засладе

Бакин колач је један од омиљених не само међу малишанима, већ код свих, од 2 до 102 године. Управо зато доносимо неколико варијанти овог колача, у посној верзији, тако да можете у њему да уживате и током великог поста.

На вама је да одаберете само који вам је укус најпримамљивији, испечете га и уживате свим чулима.

Овај колач воле сви, а савршен је као доручак уз мало меда и чај или кафу, зато прионите на посао и обрадујте своје укућане.

vafl
Фото: freepik

Посни бакин колач са наранџом 

Састојци:

300 г брашна

200 мл киселе воде

100 мл уља

150 г шећера

1 прашак за пециво

1 кашичица ванилин шећера

рендана кора једног лимуна или наранџе 

Припрема:

У посуду сипајте киселу воду, уље и шећер, па мешајте док се шећер не отопи.

Додајте брашно, прашак за пециво, ванилин шећер и рендану кору лимуна. Мешајте док не добијете хомогену смесу.

Загрејте апарат за бакин колач, премажите уљем ако је потребно, и сипајте по кашику смесе на сваки калуп. Пеците док колачи не порумене и постану хрскави.

vafl
Фото: freepik

Посни бакин колач са кокосом

Састојци:

300 г брашна

200 мл газиране минералне воде

100 мл уља

150 г кокоса

100 г шећера

1 кашичица цимета

1 прашак за пециво

Припрема:

У посуду сједините минералну воду, уље и шећер, па мешајте док се шећер не отопи. Додајте млевене орахе, цимет, брашно и прашак за пециво. Мешајте док не добијете глатку смесу. Пеците у апарату за бакин колач док не поприме златно-смеђу боју.

vafl
Фото: freepik

Посни бакин колач са какаом 

Састојци:

250 г брашна

50 г какао праха

200 мл киселе воде

100 мл уља

150 г шећера

1 прашак за пециво

1 кашичица ванилин шећера

Припрема:

Помешајте киселу воду, уље, шећер и ванилин шећер док се састојци не сједине.

Додајте какао прах, брашно и прашак за пециво, па све мешајте док не добијете глатку смесу. Пеците у апарату за бакин колач док не постану хрскави и мирисни.

Ови колачи су једноставни, брзи за припрему и савршени за посне дане.

Glossy

Извор:
Glossy
Пише:
Пошаљите коментар