Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Snima se serija O ŽIVOTU EMANUELA i BRIŽIT MAKRON: Intrigantna LJUBAVNA PRIČA dobija svoju EKRANIZACIJU u Francuskoj

23.04.2024. 14:08 14:36
Piše:
Izvor: printskrin/youtube

Se­ri­ja o ži­vo­tu fran­cu­skog pred­sed­ni­ka Ema­nu­e­la Ma­kro­na i nje­go­ve su­pru­ge Bri­žit pod na­zi­vom „Bri­git­te, une Fem­me Li­bre” tre­ba­lo bi usko­ro da se sni­ma u Fran­cu­skoj.

Ka­ko se šu­ška, u igri za glav­ne ulo­ge u se­ri­ji su dva vr­lo po­zna­ta ho­li­vud­ska ime­na ko­ja bi mo­gla da od­i­gra­ju fran­cu­skog pred­sed­ni­ka i nje­go­vu 24 go­di­ne sta­ri­ju su­pru­gu Bri­žit. Reč je o glum­ci­ma Ra­ja­nu Go­slin­gu i Džu­li­ji Ro­berts.

Fran­cu­ska film­ska pro­du­cent­ska ku­ća, Ga­u­mont ob­ja­vi­la je da ra­di dram­sku se­ri­ju u šest de­lo­va o od­no­su pred­sed­ni­ka i nje­go­ve su­pru­ge. Iako su obo­je u fo­ku­su, se­ri­ja će se ipak vi­še ba­vi­ti ži­vo­tom fran­cu­ske pr­ve da­me, či­je će „baj­ko­vi­to pu­to­va­nje” od uči­te­lji­ce do Je­li­sej­ske pa­la­te bi­ti is­pri­ča­no u TV se­ri­ji „Bri­git­te, une Fem­me Li­bre”. Glu­mač­ka eki­pa još uvek zva­nič­no ni­je ob­ja­vlje­na, ali se­ri­ja bi tre­ba­lo da ima, ka­ko se već sa­da šu­ška, šest epi­zo­da po 45 mi­nu­ta, a na njoj bi ra­di­li sce­na­ri­sti Be­ne­dik­ta i Oli­vi­je Pu­po­no.

Ma­kro­no­vi, me­đu ko­ji­ma je 24 go­di­ne raz­li­ke u go­di­na­ma, ven­ča­li su se 2007. Bri­žit (71) pr­vi put je po­zna­la svog sa­da­šnjeg su­pru­ga Ema­nu­e­la dok je pre­da­va­la u nje­go­voj sred­njoj ško­li u Amje­nu, u se­ver­noj Fran­cu­skoj. Pr­va epi­zo­da ove se­ri­je tre­ba­lo bi, pre­ma re­či­ma sce­na­rist­ki­nje Be­ne­dikt Šarls, da do­ku­men­tu­je ovaj sa­sta­nak.

„Bri­žit Ma­kron je fa­sci­nan­tan lik i že­li­mo da ga ob­ra­di­mo na ro­man­ti­čan, go­to­vo me­lo­dra­ma­ti­čan na­čin zbog ro­man­tič­ne di­men­zi­je nje­ne sud­bi­ne”, re­kla je Be­ne­dikt Šarls za „Fi­ga­ro”.

Ina­če, ro­man­sa Ema­nu­e­la Ma­kro­na i Bri­žit je iza­zva­la skan­dal u Amje­nu. Ro­di­te­lji su ta­da Ma­kro­na po­sla­li u Pa­riz da po­ha­đa dru­gu ško­lu, ali nje­go­va op­se­si­ja pro­fe­so­ri­com ni­je ne­sta­la. Bri­žit, či­ja je sta­ri­ja ćer­ka Lo­rens bi­la u istom raz­re­du s Ma­kro­nom, ka­sni­je je ot­kri­la ka­ko je bi­la oča­ra­na nje­go­vom „ogrom­nom in­te­li­gen­ci­jom”.

Bri­ži­ti­na mla­đa ćer­ka, Ti­fa­ni Ozi­jer, ko­ja je sa­mo šest go­di­na mla­đa od svog oču­ha, ne­dav­no je is­pri­ča­la ka­ko su se ona i nje­no dvo­je sta­ri­je bra­će i se­sta­ra stvar­no ose­ća­li ka­da je Ma­kron, ta­da 17-go­di­šnjak, iz­ja­vio da že­li da ože­ni nji­ho­vu maj­ku, ta­da 42-go­di­šnja­ki­nju.

Go­vo­re­ći za „Pa­ris Match” uoči iz­la­ska svo­je pr­ve knji­ge, Ozi­jer je ot­kri­la ka­ko su se ona i se­stra Lo­rens (47) i brat Se­ba­sti­jan (49) su­o­či­li s osu­da­ma i „ogo­va­ra­njem” dok su ve­sti o skan­da­lo­znoj ro­man­si kru­ži­le nji­ho­vim me­stom.

Ona je za fran­cu­ski ma­ga­zin re­kla: „Na­pa­di, ogo­va­ra­nja, osu­de. Još ni­je bi­lo do­ba dru­štve­nih mre­ža, ali bi­li smo u ma­lom pro­vin­cij­skom me­stu. Sve se tu zna­lo”, re­kla je Ti­fa­ni Ozi­jer ta­da.


I biv­ša pr­va da­ma Fran­cu­ske in­spi­ra­ci­ja za film

Se­ri­ja o Ma­kro­no­vi­ma, za­ni­mlji­vo, do­la­zi na­kon fil­ma iz 2023. pod na­zi­vom „Ber­na­det­te” ko­ji je go­vo­rio o Ber­na­det Ši­rak, biv­šoj pr­voj da­mi Fran­cu­ske, ina­če su­pru­zi ne­ka­da­šnjeg pred­sed­ni­ka Fran­cu­ske Ža­ka Ši­ra­ka. Na­slov­nu ulo­gu u tom fil­mu glu­mi­la je fran­cu­ska iko­na Ke­trin De­nev kao su­pru­ga biv­šeg pred­sed­ni­ka Ža­ka Ši­ra­ka.


Iz­vor bli­zak pr­voj da­mi, ko­ji ni­je že­leo da bu­de ime­no­van, re­kao je da pr­vi put ču­je za bi­o­graf­ski film i to iz me­di­ja. Go­vo­re­ći za BFM TV o se­ri­ji „Bri­git­te, une Fem­me Li­bre” biv­ša fran­cu­ska mi­ni­star­ka kul­tu­re Ro­ze­lin Ba­šlo (77) ot­kri­la je svoj iz­bor glu­ma­ca ko­je bi vo­le­la da vi­di u tom pro­jek­tu. Ba­šlo je, ka­ko pre­no­si fran­cu­ski „Te­le­graf”, re­kla ka­ko bi u ulo­zi Ema­nu­e­la Ma­kro­na vo­le­la da vi­di ni­kog dru­gog do - Ra­ja­na Go­slin­ga (po­sled­nju ulo­gu imao je u me­ga po­pu­lar­nom hi­tu „Bar­bi”) za kog ka­že da je fi­zič­ki ja­ko sli­čan Ma­kro­nu, dok bi ulo­gu nje­go­ve su­pru­ge do­de­li­la ho­li­vud­skoj mi­lje­ni­ci Džu­li­ji Ro­berts.

Ro­ze­lin je ta­ko­đe pred­lo­ži­la fran­cu­ske glum­ce Fran­sou Si­vi­la i Kle­men­ti­nu Se­la­ri­je za ulo­ge u se­ri­ji, ali, iako je pri­zna­la da će bi­ti „pr­va ko­ja će gle­da­ti”, po­li­ti­čar­ka je že­sto­ko kri­ti­ko­va­la pro­jek­te ko­ji se te­me­lje na lju­di­ma i do­ga­đa­ji­ma iz stvar­nog ži­vo­ta.

„Ma­lo mi sme­ta­ju svi ti bi­o­graf­ski fil­mo­vi jer to je za­di­ra­nje u pri­vat­ni ži­vot”, re­kla je Ro­ze­lin.

 

Autor:
Pošaljite komentar
KULTNI FILM „PRAVNA PLAVUŠA” POSTAJE TV SERIJA: El Vuds se vraća na Harvard

KULTNI FILM „PRAVNA PLAVUŠA” POSTAJE TV SERIJA: El Vuds se vraća na Harvard

10.04.2024. 12:55 13:08