Снима се серија О ЖИВОТУ ЕМАНУЕЛА и БРИЖИТ МАКРОН: Интригантна ЉУБАВНА ПРИЧА добија своју ЕКРАНИЗАЦИЈУ у Француској

Се­ри­ја о жи­во­ту фран­цу­ског пред­сед­ни­ка Ема­ну­е­ла Ма­кро­на и ње­го­ве су­пру­ге Бри­жит под на­зи­вом „Bri­git­te, une Fem­me Li­bre” тре­ба­ло би уско­ро да се сни­ма у Фран­цу­ској.
1
Фото: printskrin/youtube

Ка­ко се шу­шка, у игри за глав­не уло­ге у се­ри­ји су два вр­ло по­зна­та хо­ли­вуд­ска име­на ко­ја би мо­гла да од­и­гра­ју фран­цу­ског пред­сед­ни­ка и ње­го­ву 24 го­ди­не ста­ри­ју су­пру­гу Бри­жит. Реч је о глум­ци­ма Ра­ја­ну Го­слин­гу и Џу­ли­ји Ро­бертс.

Фран­цу­ска филм­ска про­ду­цент­ска ку­ћа, Ga­u­mont об­ја­ви­ла је да ра­ди драм­ску се­ри­ју у шест де­ло­ва о од­но­су пред­сед­ни­ка и ње­го­ве су­пру­ге. Иако су обо­је у фо­ку­су, се­ри­ја ће се ипак ви­ше ба­ви­ти жи­во­том фран­цу­ске пр­ве да­ме, чи­је ће „бај­ко­ви­то пу­то­ва­ње” од учи­те­љи­це до Је­ли­сеј­ске па­ла­те би­ти ис­при­ча­но у ТВ се­ри­ји „Bri­git­te, une Fem­me Li­bre”. Глу­мач­ка еки­па још увек зва­нич­но ни­је об­ја­вље­на, али се­ри­ја би тре­ба­ло да има, ка­ко се већ са­да шу­шка, шест епи­зо­да по 45 ми­ну­та, а на њој би ра­ди­ли сце­на­ри­сти Бе­не­дик­та и Оли­ви­је Пу­по­но.

Ма­кро­но­ви, ме­ђу ко­ји­ма је 24 го­ди­не раз­ли­ке у го­ди­на­ма, вен­ча­ли су се 2007. Бри­жит (71) пр­ви пут је по­зна­ла свог са­да­шњег су­пру­га Ема­ну­е­ла док је пре­да­ва­ла у ње­го­вој сред­њој шко­ли у Амје­ну, у се­вер­ној Фран­цу­ској. Пр­ва епи­зо­да ове се­ри­је тре­ба­ло би, пре­ма ре­чи­ма сце­на­рист­ки­ње Бе­не­дикт Шарлс, да до­ку­мен­ту­је овај са­ста­нак.

„Бри­жит Ма­крон је фа­сци­нан­тан лик и же­ли­мо да га об­ра­ди­мо на ро­ман­ти­чан, го­то­во ме­ло­дра­ма­ти­чан на­чин због ро­ман­тич­не ди­мен­зи­је ње­не суд­би­не”, ре­кла је Бе­не­дикт Шарлс за „Фи­га­ро”.

Ина­че, ро­ман­са Ема­ну­е­ла Ма­кро­на и Бри­жит је иза­зва­ла скан­дал у Амје­ну. Ро­ди­те­љи су та­да Ма­кро­на по­сла­ли у Па­риз да по­ха­ђа дру­гу шко­лу, али ње­го­ва оп­се­си­ја про­фе­со­ри­цом ни­је не­ста­ла. Бри­жит, чи­ја је ста­ри­ја ћер­ка Ло­ренс би­ла у истом раз­ре­ду с Ма­кро­ном, ка­сни­је је от­кри­ла ка­ко је би­ла оча­ра­на ње­го­вом „огром­ном ин­те­ли­ген­ци­јом”.

Бри­жи­ти­на мла­ђа ћер­ка, Ти­фа­ни Ози­јер, ко­ја је са­мо шест го­ди­на мла­ђа од свог очу­ха, не­дав­но је ис­при­ча­ла ка­ко су се она и ње­но дво­је ста­ри­је бра­ће и се­ста­ра ствар­но осе­ћа­ли ка­да је Ма­крон, та­да 17-го­ди­шњак, из­ја­вио да же­ли да оже­ни њи­хо­ву мај­ку, та­да 42-го­ди­шња­ки­њу.

Фото: Brižit Makron sa ćerkom Tifani/printskrin/youtube/

Го­во­ре­ћи за „Pa­ris Match” уочи из­ла­ска сво­је пр­ве књи­ге, Ози­јер је от­кри­ла ка­ко су се она и се­стра Ло­ренс (47) и брат Се­ба­сти­јан (49) су­о­чи­ли с осу­да­ма и „ого­ва­ра­њем” док су ве­сти о скан­да­ло­зној ро­ман­си кру­жи­ле њи­хо­вим ме­стом.

Она је за фран­цу­ски ма­га­зин ре­кла: „На­па­ди, ого­ва­ра­ња, осу­де. Још ни­је би­ло до­ба дру­штве­них мре­жа, али би­ли смо у ма­лом про­вин­циј­ском ме­сту. Све се ту зна­ло”, ре­кла је Ти­фа­ни Ози­јер та­да.


И бив­ша пр­ва да­ма Фран­цу­ске ин­спи­ра­ци­ја за филм

Се­ри­ја о Ма­кро­но­ви­ма, за­ни­мљи­во, до­ла­зи на­кон фил­ма из 2023. под на­зи­вом „Ber­na­det­te” ко­ји је го­во­рио о Бер­на­дет Ши­рак, бив­шој пр­вој да­ми Фран­цу­ске, ина­че су­пру­зи не­ка­да­шњег пред­сед­ни­ка Фран­цу­ске Жа­ка Ши­ра­ка. На­слов­ну уло­гу у том фил­му глу­ми­ла је фран­цу­ска ико­на Ке­трин Де­нев као су­пру­га бив­шег пред­сед­ни­ка Жа­ка Ши­ра­ка.

Фото: printskrin/youtube


Из­вор бли­зак пр­вој да­ми, ко­ји ни­је же­лео да бу­де име­но­ван, ре­као је да пр­ви пут чу­је за би­о­граф­ски филм и то из ме­ди­ја. Го­во­ре­ћи за BFM TV о се­ри­ји „Bri­git­te, une Fem­me Li­bre” бив­ша фран­цу­ска ми­ни­стар­ка кул­ту­ре Ро­зе­лин Ба­шло (77) от­кри­ла је свој из­бор глу­ма­ца ко­је би во­ле­ла да ви­ди у том про­јек­ту. Ба­шло је, ка­ко пре­но­си фран­цу­ски „Те­ле­граф”, ре­кла ка­ко би у уло­зи Ема­ну­е­ла Ма­кро­на во­ле­ла да ви­ди ни­ког дру­гог до - Ра­ја­на Го­слин­га (по­след­њу уло­гу имао је у ме­га по­пу­лар­ном хи­ту „Бар­би”) за ког ка­же да је фи­зич­ки ја­ко сли­чан Ма­кро­ну, док би уло­гу ње­го­ве су­пру­ге до­де­ли­ла хо­ли­вуд­ској ми­ље­ни­ци Џу­ли­ји Ро­бертс.

Ро­зе­лин је та­ко­ђе пред­ло­жи­ла фран­цу­ске глум­це Фран­соу Си­ви­ла и Кле­мен­ти­ну Се­ла­ри­је за уло­ге у се­ри­ји, али, иако је при­зна­ла да ће би­ти „пр­ва ко­ја ће гле­да­ти”, по­ли­ти­чар­ка је же­сто­ко кри­ти­ко­ва­ла про­јек­те ко­ји се те­ме­ље на љу­ди­ма и до­га­ђа­ји­ма из ствар­ног жи­во­та.

„Ма­ло ми сме­та­ју сви ти би­о­граф­ски фил­мо­ви јер то је за­ди­ра­ње у при­ват­ни жи­вот”, ре­кла је Ро­зе­лин.

 
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести