Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POČINJE SEZONA SLAVA Evo koliko trenutno treba da „izdvojite“ za prasetinu ili jagnjetinu; A da li će POSKUPLJIVATI u međuvremenu

14.11.2023. 10:12 11:30
Piše:
Foto: Dnevnik.rs

Vreme slava, od kojih je u novembru većina mrsna, uticali su na tržište mesa, pa su skočile cene prasećeg i jagnjećeg mesa.

Prema podacima Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije zabeležen je rast cena tovne junadi i tovnih bikova.

Na pojedinim prodajnim i otkupnim mestima, u prvoj nedelji novembra, dominantna cena prasadi je iznosila 450 dinara za kilogram, dok je otkupa cena jagnjadi iznosila 500 dinara u klanicama na području Šapca.

Prema rečima Ace Jakšić, vlasnika uslužne klanice i pečenjare, u drugoj nedelji novembra cene prasića i jagnjića su se izjednačile i dostigle 500 dinara, sa tenedencijom rasta prasećeg mesa zbog manjka na tržištu i povećane potražne uslovljene praznicima.

Prase od 20 kilograma, uređeno i ispečno, kako navodi, košta oko 14.000 do 15000 dinara.

Jakšić navodi da je potražnja za pripremom pečenja smanjena u odnosu na prošlu godinu.

Piše:
Pošaljite komentar
KOLIKO KOŠTA SLAVSKA TRPEZA? Kilogram ribe je oko 1.500 dinara, a evo koliko koštaju kolači i pečenje

KOLIKO KOŠTA SLAVSKA TRPEZA? Kilogram ribe je oko 1.500 dinara, a evo koliko koštaju kolači i pečenje

07.11.2023. 15:15 15:25