Млади кулинари у Руми се надметали у припремању посне трпезе
РУМА: Креативно-кулинарска манифестација „Дан посне хране” по 13. пут одржана је у румској Средњој стручној школи „Бранко Радичевић”.
Ученици су још једном демонстрирали своје кулинарско умеће, а ове године су пођеднако добро припремили и слатка и слана посна јела.
У манифестацију су били укључени ученици свих разреда из угоститељских смерова. Ове године школа је проширила кухињу како би већи број ученика могао да је користи истовремено, а према најави Мирка Зрнића, директора школе, следеће године ће можда бити проширен и ресторан.
- За све то имамо подршку локалне самоуправе што нам је веома битно, јер из сопствених средстава не бисмо могли све то да урадимо – истакао је Зрнић.
Професор кулинарства у овој школи Борислав Димковић поносан је на своје ученике који су понудили квалитетно припремљана јела .
- Деца су показала креативност, вештину, спретност, али и стрпљење, тако да је крајњи резултат одличан. Посна јела по свом садржају могу бити доста калорична, зато ми као кувари морамо да знамо да селектујемо одређене намирнице и као такве да их употребимо да би један оброк могао да буде пуновредан – објаснио је професор Димковић.
Ученици SSŠ „Бранко Радичевић” опет су потврдили да трпеза и у време поста може бити шарена, разноврсна и примамљива, а да у њој нема меса, јаја или млечних производа.
Љ. М.