Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Mladi kulinari u Rumi se nadmetali u pripremanju posne trpeze

06.12.2018. 11:16 11:18
Piše:
Foto: Dnevnik.rs

RUMA: Kreativno-kulinarska manifestacija „Dan posne hrane” po 13. put održana je u rumskoj Srednjoj stručnoj školi „Branko Radičević”.

Učenici su još jednom demonstrirali svoje kulinarsko umeće, a ove godine su pođednako dobro pripremili i slatka i slana posna jela.

U manifestaciju su bili uključeni učenici svih razreda iz ugostiteljskih smerova. Ove godine škola je proširila kuhinju kako bi veći broj učenika mogao da je koristi istovremeno, a prema najavi Mirka Zrnića, direktora škole, sledeće godine će možda biti proširen i restoran.

- Za sve to imamo podršku lokalne samouprave što nam je veoma bitno, jer iz sopstvenih sredstava ne bismo mogli sve to da uradimo – istakao je Zrnić.

Profesor kulinarstva u ovoj školi Borislav Dimković ponosan je na svoje učenike koji su ponudili kvalitetno pripremljana jela .

- Deca su pokazala kreativnost, veštinu, spretnost, ali i strpljenje, tako da je krajnji rezultat odličan. Posna jela po svom sadržaju mogu biti dosta kalorična, zato mi kao kuvari moramo da znamo da selektujemo određene namirnice i kao takve da ih upotrebimo da bi jedan obrok mogao da bude punovredan – objasnio je profesor Dimković.

Učenici SSŠ „Branko Radičević” opet su potvrdili da trpeza i u vreme posta može biti šarena, raznovrsna i primamljiva, a da u njoj nema mesa, jaja ili mlečnih proizvoda.

LJ. M.

Piše:
Pošaljite komentar
Originalan u kulinarskom umeću

Originalan u kulinarskom umeću

11.10.2015. 17:53 13:33