broken clouds
-1°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КО ИХ ЈЕ ЈЕДНОМ ПРОБАО, ВРАЋА СЕ ПО ЈОШ! Деликатеси на белоблатској манифестацији… ЧУВА СЕ ТАЈНА кобасицe од коњског меса

15.02.2024. 10:57 11:00
Пише:
Фото: Ж. Б.

БЕЛО БЛАТО: Праву атракцију на јубиларној, десетој по реду манифестацији „Белоблатска кобасица“ у Белом Блату представљао је један Милан из зрењанинског насеља Дуваника. Колоритно обучен у војвођанску народну ношњу, од себе је направио покретну тезгу, продајући кобасице од коњског меса.

- Кобасице су прави деликатес и високо су цењене, као уосталом и коњско месо. Код нас се оно не користи често у исхрани, али вам гарантујем да је то једно од најквалитетнијих меса и успут је јако здраво. Како их правим, то је моја тајна, али ко их је једном пробао, враћа се по још - рекао нам је Милан.

Да је коњско месо изузетно здраво, слажу се и нутриционисти. Препуно је минерала и витамина, крто је и препоручује се и деци и болесницима, пошто се лако вари. Коњско месо најчешће се кува, јер је тако припремљено најукусније, а од њега се може направити буквално све, од виршли и сафалада, до салама и кобасица.

Ж. Б.

Пише:
Пошаљите коментар