Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KO IH JE JEDNOM PROBAO, VRAĆA SE PO JOŠ! Delikatesi na beloblatskoj manifestaciji… ČUVA SE TAJNA kobasice od konjskog mesa

15.02.2024. 10:57 11:00
Piše:
Foto: Ž. B.

BELO BLATO: Pravu atrakciju na jubilarnoj, desetoj po redu manifestaciji „Beloblatska kobasica“ u Belom Blatu predstavljao je jedan Milan iz zrenjaninskog naselja Duvanika. Koloritno obučen u vojvođansku narodnu nošnju, od sebe je napravio pokretnu tezgu, prodajući kobasice od konjskog mesa.

- Kobasice su pravi delikates i visoko su cenjene, kao uostalom i konjsko meso. Kod nas se ono ne koristi često u ishrani, ali vam garantujem da je to jedno od najkvalitetnijih mesa i usput je jako zdravo. Kako ih pravim, to je moja tajna, ali ko ih je jednom probao, vraća se po još - rekao nam je Milan.

Da je konjsko meso izuzetno zdravo, slažu se i nutricionisti. Prepuno je minerala i vitamina, krto je i preporučuje se i deci i bolesnicima, pošto se lako vari. Konjsko meso najčešće se kuva, jer je tako pripremljeno najukusnije, a od njega se može napraviti bukvalno sve, od viršli i safalada, do salama i kobasica.

Ž. B.

Piše:
Pošaljite komentar