overcast clouds
9°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ЋЕ ПАМТИТИ ОВАЈ ДАН Председник Вучић на отварању обилазнице: Србија се гради и Србија спремно дочекује будућност

04.10.2024. 10:03 12:23
Пише:
Александар Вучић
Фото: screenshot Pink

Изградњом обилазнице око Горњег Милановца транзитни саобраћај ће у потпуности бити раздвојен од локалног који пролази кроз то место, биће измештен из градског језгра и директно ће општину повезати са ауто-путем "Милош Велики"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствује отварања обилазнице око Горњег Милановца.

Пројекат обилазнице обухватао је изградњу нове саобраћајнице од Горњег Милановца до Клатичева у дужини од 4,78 километара и реконструкцију постојећег државног пута од Клатичева до Такова у дужини од 4,70 километара, а вредност радова је 30,5 милиона евра.

Изградњом обилазнице око Горњег Милановца транзитни саобраћај ће у потпуности бити раздвојен од локалног који пролази кроз то место, биће измештен из градског језгра и директно ће општину повезати са ауто-путем "Милош Велики", па теретни саобаћај више неће пролазити кроз сам центар града.

Пуштањем у саобраћај обилазнице за око 25.000 становника Горњег Милановца живот ће бити значајно квалитетнији, јер ће се без већег задржавања пролазити градским језгром, а скратиће се и време путовања свим путничким возилима од Горњег Милановца до Такова.

Горњи Милановац
Фото: РИНА


Обраћање председника Вучића

- Нисам ја најзаслужнији, само мислим да смо утрли пут неким новим навикама и великим променама у нашој земљи. Као булдужер борили смо се да разгрнемо траљавост и опсесивну потребу да прође још један дан у ком се ништа неће променити. Видео сам данас да овај крај изгледа као да сте у Аустрији или Швајцарској. Ова модерна обилазница је утонула у ово дивно брдовито подручје. Рекли сте, људи ће то дуго памтити, неће и није логично. Колико сутра биће као да је то одувек било овде, за 10 дана сваки човек рачунаће да је ово овде годинама што је добро, то ће нас терати на нове успехе, да нове резултате постижемо. Овај део Србије подарио нам је велику династију, српску династију, домаћинску, еманципаторску, родољубиву. Србија се гради и Србија спремно дочекује будућност.

Амбасадор Ли Минг: Под вођством председника Вучића Србија бележи брз економским раст

- Велико ми је задовољство што имам прилику да присуствујем данашњој церемонији отварања обилазнице. Пре свега, допустите ми да у име амбасаде Кине у Србији да упутим најискренију захвалност и честитке председнику Вучићу и Влади Србије, да одам поштовање градитељима у овом пројекту. Као што кинеска стара изрека каже, без пута нема живота. Под вођством председника Вучића Србија бележи брз економским раст и сада је земља међу најбрже растућим економијама у Европи. Зашто бележи такав успех, то је зато што Србија даје велики значај за изградњу инфраструктура. То представља, не само кинеско искуство за успех, него и српско. Данас имамо прилику да сведочимо историјском тренутку, овај пројекат, као и други на којима заједно радимо, представља не само пут који води ка просперитету, него и везу која повезује душе кинеског и српског народа

Генерални директор компаније за Евроазију

- Прво, желео бих да изразим добродошлицу свим гостима који су присутни и част ми је што смо се окупили да прославимо отварање обилазнице око Горњег милановца. Пре свега желим да изразим захвалност Влади Србије што је компанији пружила прилику да изгради обилазницу, хвала и на подршци и помоћи. Хвала и инвеститору Путевима Србије и свим подизвођачима који су укључени у овај пројекат. Посебну захвалност дугујем и свим запосленима на залагању да овај пројекат данас буде успешно завршен. Завршетак обилазнице је важна прекретница за развој инфраструкутре у Горњем Милановцу. Обилазница је кључни корак у промовисању регионалног и економског развоја. Верујемо да ће овај пројекат помоћи да заједно кренемо у боље сутра. 

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО, ФОТО) ОБИЛАЗНИЦА КОЈА МЕЊА ИЗГЛЕД ШУМАДИЈЕ Земљиште већ опредељено за индустријску зону; Огроман значај за овај град у Србији
1

(ВИДЕО, ФОТО) ОБИЛАЗНИЦА КОЈА МЕЊА ИЗГЛЕД ШУМАДИЈЕ Земљиште већ опредељено за индустријску зону; Огроман значај за овај град у Србији

03.10.2024. 13:24 13:51
ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ НА ОБНОВЉЕНОЈ ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ СТАНИЦИ У СУБОТИЦИ Вучић: Хвала Кини, 24. ће бити велика прослава, очекујем и Орбана (ФОТО/ВИДЕО)
вучић

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ НА ОБНОВЉЕНОЈ ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ СТАНИЦИ У СУБОТИЦИ Вучић: Хвала Кини, 24. ће бити велика прослава, очекујем и Орбана (ФОТО/ВИДЕО)

03.10.2024. 14:40 15:44
(ВИДЕО) „Сам ћу да одем!“ ВУЧИЋ ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ ИЗ СУБОТИЦЕ: Неће ме победити...

"Живи били, па видели"

вучић

(ВИДЕО) „Сам ћу да одем!“ ВУЧИЋ ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ ИЗ СУБОТИЦЕ: Неће ме победити...

03.10.2024. 22:31 22:38
"СПРЕМНИ СМО ДА ПОМОГНЕМО ОДМАХ" Председник Вучић изразио саучешће породицама страдалих у поплавама у БиХ

"СПРЕМНИ СМО ДА ПОМОГНЕМО ОДМАХ" Председник Вучић изразио саучешће породицама страдалих у поплавама у БиХ

Председник Србије Александар Вучић истакао је да власти у БиХ само треба да кажу и Србија ће послати помоћ у Јабланицу.
04.10.2024. 11:37 12:04