Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

GORNJI MILANOVAC ĆE PAMTITI OVAJ DAN Predsednik Vučić na otvaranju obilaznice: Srbija se gradi i Srbija spremno dočekuje budućnost

04.10.2024. 10:03 12:23
Piše:
Александар Вучић
Foto: screenshot Pink

Izgradnjom obilaznice oko Gornjeg Milanovca tranzitni saobraćaj će u potpunosti biti razdvojen od lokalnog koji prolazi kroz to mesto, biće izmešten iz gradskog jezgra i direktno će opštinu povezati sa auto-putem "Miloš Veliki"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranja obilaznice oko Gornjeg Milanovca.

Projekat obilaznice obuhvatao je izgradnju nove saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do Klatičeva u dužini od 4,78 kilometara i rekonstrukciju postojećeg državnog puta od Klatičeva do Takova u dužini od 4,70 kilometara, a vrednost radova je 30,5 miliona evra.

Izgradnjom obilaznice oko Gornjeg Milanovca tranzitni saobraćaj će u potpunosti biti razdvojen od lokalnog koji prolazi kroz to mesto, biće izmešten iz gradskog jezgra i direktno će opštinu povezati sa auto-putem "Miloš Veliki", pa teretni saobaćaj više neće prolaziti kroz sam centar grada.

Puštanjem u saobraćaj obilaznice za oko 25.000 stanovnika Gornjeg Milanovca život će biti značajno kvalitetniji, jer će se bez većeg zadržavanja prolaziti gradskim jezgrom, a skratiće se i vreme putovanja svim putničkim vozilima od Gornjeg Milanovca do Takova.

Горњи Милановац
Foto: RINA


Obraćanje predsednika Vučića

- Nisam ja najzaslužniji, samo mislim da smo utrli put nekim novim navikama i velikim promenama u našoj zemlji. Kao buldužer borili smo se da razgrnemo traljavost i opsesivnu potrebu da prođe još jedan dan u kom se ništa neće promeniti. Video sam danas da ovaj kraj izgleda kao da ste u Austriji ili Švajcarskoj. Ova moderna obilaznica je utonula u ovo divno brdovito područje. Rekli ste, ljudi će to dugo pamtiti, neće i nije logično. Koliko sutra biće kao da je to oduvek bilo ovde, za 10 dana svaki čovek računaće da je ovo ovde godinama što je dobro, to će nas terati na nove uspehe, da nove rezultate postižemo. Ovaj deo Srbije podario nam je veliku dinastiju, srpsku dinastiju, domaćinsku, emancipatorsku, rodoljubivu. Srbija se gradi i Srbija spremno dočekuje budućnost.

Ambasador Li Ming: Pod vođstvom predsednika Vučića Srbija beleži brz ekonomskim rast

- Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da prisustvujem današnjoj ceremoniji otvaranja obilaznice. Pre svega, dopustite mi da u ime ambasade Kine u Srbiji da uputim najiskreniju zahvalnost i čestitke predsedniku Vučiću i Vladi Srbije, da odam poštovanje graditeljima u ovom projektu. Kao što kineska stara izreka kaže, bez puta nema života. Pod vođstvom predsednika Vučića Srbija beleži brz ekonomskim rast i sada je zemlja među najbrže rastućim ekonomijama u Evropi. Zašto beleži takav uspeh, to je zato što Srbija daje veliki značaj za izgradnju infrastruktura. To predstavlja, ne samo kinesko iskustvo za uspeh, nego i srpsko. Danas imamo priliku da svedočimo istorijskom trenutku, ovaj projekat, kao i drugi na kojima zajedno radimo, predstavlja ne samo put koji vodi ka prosperitetu, nego i vezu koja povezuje duše kineskog i srpskog naroda

Generalni direktor kompanije za Evroaziju

- Prvo, želeo bih da izrazim dobrodošlicu svim gostima koji su prisutni i čast mi je što smo se okupili da proslavimo otvaranje obilaznice oko Gornjeg milanovca. Pre svega želim da izrazim zahvalnost Vladi Srbije što je kompaniji pružila priliku da izgradi obilaznicu, hvala i na podršci i pomoći. Hvala i investitoru Putevima Srbije i svim podizvođačima koji su uključeni u ovaj projekat. Posebnu zahvalnost dugujem i svim zaposlenima na zalaganju da ovaj projekat danas bude uspešno završen. Završetak obilaznice je važna prekretnica za razvoj infrastrukutre u Gornjem Milanovcu. Obilaznica je ključni korak u promovisanju regionalnog i ekonomskog razvoja. Verujemo da će ovaj projekat pomoći da zajedno krenemo u bolje sutra. 

 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
(VIDEO, FOTO) OBILAZNICA KOJA MENJA IZGLED ŠUMADIJE Zemljište već opredeljeno za industrijsku zonu; Ogroman značaj za ovaj grad u Srbiji
1

(VIDEO, FOTO) OBILAZNICA KOJA MENJA IZGLED ŠUMADIJE Zemljište već opredeljeno za industrijsku zonu; Ogroman značaj za ovaj grad u Srbiji

03.10.2024. 13:24 13:51
PREDSEDNIK SRBIJE NA OBNOVLJENOJ ŽELEZNIČKOJ STANICI U SUBOTICI Vučić: Hvala Kini, 24. će biti velika proslava, očekujem i Orbana (FOTO/VIDEO)
вучић

PREDSEDNIK SRBIJE NA OBNOVLJENOJ ŽELEZNIČKOJ STANICI U SUBOTICI Vučić: Hvala Kini, 24. će biti velika proslava, očekujem i Orbana (FOTO/VIDEO)

03.10.2024. 14:40 15:44
(VIDEO) „Sam ću da odem!“ VUČIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU IZ SUBOTICE: Neće me pobediti...

"Živi bili, pa videli"

вучић

(VIDEO) „Sam ću da odem!“ VUČIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU IZ SUBOTICE: Neće me pobediti...

03.10.2024. 22:31 22:38
"SPREMNI SMO DA POMOGNEMO ODMAH" Predsednik Vučić izrazio saučešće porodicama stradalih u poplavama u BiH

"SPREMNI SMO DA POMOGNEMO ODMAH" Predsednik Vučić izrazio saučešće porodicama stradalih u poplavama u BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da vlasti u BiH samo treba da kažu i Srbija će poslati pomoć u Jablanicu.
04.10.2024. 11:37 12:04