overcast clouds
12°C
16.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0114
usd
107.4386
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО/ВИДЕО) ПАЛА ДИЛЕРСКА ТРОЈКА У ХРВАТСКОЈ, ЈЕДАН УХАПШЕН ДОК JЕ СПАВАО Код Србина пронађено 5 килограма кокаина

16.10.2024. 19:17 19:37
Пише:
хапшење
Фото: screenshot/Youtube/Kanal MUP-a RH i policije

У заједничкој акцији хрватске и немачке полиције на подручју Загреба и Запрешића ухапшена су тројица мушкараца, два хрватска и један српски држављанин због сумње да су припадали међународној криминалној групи која се бавила трговином кокаином.

Хапшења су извршена на основу немачке потјернице (ЕУН), али, како се сазнаје, ради се о немачкој истрази једног од огранака организације наводног нарко-боса Ненада П., који је осумњичен за велику међународну операцију коју је хрватска полиција покренула у фебруару прошле године, а сам Ненад П. је недуго након покретања акције ухапшен у Турској и изручен Хрватској, где чека суђење у сплитском затвору.

Спроводећи тајне истраге у случају Ненада П. и још 24 особе са којима је био осумњичен за трговину већим количинама дроге, Немци су открили подгрупу која тада није била обухваћена истрагом. Наставили су да их тајно обрађују све до недавно када су почела хапшења. Хрватска полиција је саопштила да је приликом хапшења у уторак код ухапшеног српског држављанина пронашла пет килограма кокаина.

Поступајући по европским потерницама СР Немачке, полицијски службеници Националне полицијске службе за сузбијање корупције и организованог криминала (ПНУСКОК) у координацији са полицијом СР Немачке спровели су криминалистичко истраживање због сумње да је извршио кривична дела из области злоупотребе опојних дрога у оквиру злочиначког удружења на подручју обе државе.

хапшење
Фото: screenshot/Youtube/Kanal MUP-a RH i policije

У оквиру криминалистичког истраживања, полицијски службеници су 15. октобра на подручју Загреба лишили слободе двојицу хрватских држављана, 51-годишњака и 57-годишњака, који су осумњичени да су као старији чланови злочиначког удружења, учествовао у организацији шверца дроге. Такође је утврђено да је 44-годишњак (држављанин Србије) у неутврђеном року до 15. октобра 2024. године, ради прибављања материјалне користи која му није припадала, набавио веће количине кокаина и марихуане од в. непознато лице у СР Немачкој, које је потом као курир превезао у Републику Хрватску ради даље препродаје на тржишту дроге.

У току спровођења криминалистичког истраживања, полицијски службеници Мобилне саобраћајне јединице полиције, у сарадњи са полицијским службеницима ПНУСКОК-а, 15.10.2024.године, око 4 сата, на магистралном путу А2 код Запрешића, зауставили су личним возилом немачких националних регистарских ознака којим је управљао поменути 44-годишњак.

На основу наредбе Жупанијског суда у Великој Горици извршен је претрес возила у којем је пронађено пет пакета са укупно више од пет килограма кокаина и шест пакетића марихуане укупне тежине 118 грама. а затим конфискован.

Након криминалистичког истраживања, 51-годишњак, 57-годишњак и 44-годишњак предати су притворском надзорнику ПУ загребачке, уз кривичну пријаву надлежном државном одвјетништву”, саопштено је из Управе полиције.

О целој операцији известила је и немачка Федерална канцеларија криминалистичке полиције (БКА), која наводи да су припадници групе од 2020. године у Немачкој набавили стотине килограма кокаина, који су потом продавали у Немачкој и другим европским земљама.

„У заједничкој истрази Државног тужилаштва у Франкфурту на Мајни и Федералног уреда криминалистичке полиције (БКА) 15. октобра 2024. године извршено је шест хапшења и 21 претрес у Хесену, Рајни-Палатинат и Хрватској због сумње да су завере трговину наркотицима у великим количинама У меру је укључено више од 80 полицајаца из БКА, државне полиције Хесена и Рајне-Палатината.

Група починилаца је од 2020. године наводно куповала неколико стотина килограма кокаина годишње од велетрговаца у северној Немачкој и региону Бенелукса и дистрибуирала га на подручју Рајне и Мајне и суседних европских земаља. Да би превезли кокаин, наводно су имали мрежу курира, возача који су пратили пошиљке и магацине у којима су чували дрогу. Укупно 19 возила, којима је управљало 13 возача курира, опремљено је посебним уграђеним скровиштима за шверц дроге“, саопштила је немачка БКА.

Извор:
Jutarnji list/BKA
Аутор:
Пошаљите коментар
Новосађанин ухапшен на Келебији због покушаја шверца дроге, ЕВО ГДЕ ЈЕ СКРИВАО КОКАИН

Новосађанин ухапшен на Келебији због покушаја шверца дроге, ЕВО ГДЕ ЈЕ СКРИВАО КОКАИН

08.10.2024. 20:17 20:19
ПОЛИЦАЈЦИ ИМАЛИ ШТА ДА ВИДЕ ПРИ ПРЕТРЕСУ ВОЗИЛА Ухапшен због поседовања 1,8 кила кокаина

ПОЛИЦАЈЦИ ИМАЛИ ШТА ДА ВИДЕ ПРИ ПРЕТРЕСУ ВОЗИЛА Ухапшен због поседовања 1,8 кила кокаина

14.10.2024. 21:36 21:38