light rain
16°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0602
usd
105.2321
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ У СРЕДУ ДОЧЕКУЈУ ПАРТИЗАН У СПЕНСУ У ДЕРБИЈУ ПРВОГ КОЛА СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ: Ко је бољи, видеће се на терену

17.09.2024. 16:56 17:03
Пише:
boris rojevic
Извор: Ројевић очекује прави дерби, фото: СРЛ

Рукометом у Србији више од деценије влада новосадска Војводина.

Ове сезоне изузетно озбиљну кандидатуру за титулу првака Србије истакао је и Партизан довођењем одличних појачања. Жреб је желео да се ове две екипе састану у првом колу Суперлиге Србије и то у среду од 18 сати, а челни људи лиге желели су да се овај дуел, из безбедносних разлога одигра у великој дворани Спенса, а не у СЦ Слана бара.

Верујемо у Бориса

Десно крило Новосађана Вукашин Воркапић рекао је да очекује победу против великог ривала.

vukasin vorkapic
Извор: Воркапић верује у победу, фото: Дневник

– Успели смо да их савладамо у првом овосезонском дуел, па не видим разлог да то не поновимо. Знамо да су добри и квалитетни, али фокусирани смо на нашу игру, верујемо у оно што радимо са тренером Ројевићем и циљамо победу – јасан је био Воркапић.

Прошле недеље црвено и црно бели састали су се у финалу Суперкупа, а Воша је славила (24:22) и освојила први трофеј. Од тог четвртка, па до данас било је много тема у вези за ривале, а која се не тичу стриктно терена. Оба тима су писала саопштења, оптуживала једни друге, а ко је заиста бољи показаће се у Српској Атини.

Гладни смо победа

Средњи бек Партизана Вељко Поповић, истакао је да ће у дербију пресудити жеља за победом. 

veljko popovic
Извор: Вељко Поповић оптимистичан пред гостовање црвено–белима, фото: РК Партизан/Маја Настић

– Сви мечеви са Војводином су неизвесни, квалитетни и имају тежину. Тако ће да буде и у овом. Очекујем сјајну атмосферу и бучну публику. Сматрам да смо извукли поуке из меча у Бањалуци и да смо тактички спремнији за овај меч – поручио је организатор игре црно–белих.

Тренер Војводине и селектор Србије Борис Ројевић истакао је да очекује сјајан рукомет, али и да је веома тешко два пута савладати Партизан у кратко временском размаку.

– Задовољан сам како смо отворили сезону, са два трофеја, иако смо променили малтене пола тима. То довољно говори о посвећености свих играча. Тешко је у кратком времену два пута победити истог ривала, који заиста има огроман квалитет. Знамо наш пут и наш циљ, играмо код куће, али не у нашој дворани него у Спенсу. Иако се много причало о томе где ће се играти то нас неће пореметити и надамо се да ће наши навијачи доћи и бодрити нас – јасан је Ројевић.

Војводина – Партизан

НОВИ САД: Велика дворана Спенса, капацитет: 6.987. Судије: Ковач (Косовска Митровица) и Милосављевић (Звечан). Почетак: у 18 часова.

ВОЈВОДИНА: Андреј Трнавац, Фран Лучин, Јовица Николић, Жоао Педро Да Силва, Бојан Рађеновић, Вукашин Воркапић, Фран Милета, Миха Кавчић, Бранко Предовић, Барис Пуховски, Ахмед Хусеин Нафеа, Миљан Вуковљак, Милан Јовановић, Миљан Пушица, Петар Ђорђић. Тренер: Борис Ројевић.

ПАРТИЗАН: Лука Арсенић, Саид Хеидарирад, Никола Зорић, Марко Васић, Никола Црноглавац, Младен Шотић, Немања Јовић, Лукас Барјактаровић, Миха Котар, Никола Зечевић, Немања Ратковић, Иван Мићић, немања Обрадовић, Ђорђе Петровић, Вељко Поповић, Немања Пештић, Филип Леовац, Лазар Анђелковић. Тренер: Ђорђе Ћирковић.

Када је реч о стварим ван терена Ројевић је био јасан.

– Искрен да будем погађају нас увреде, али на то нећемо да мислимо док смо на терену. Та дешавања нас не дотичу превише, само нас мотивишу. Ми смо Војводина, вишегодишњи шампион, и увек смо свесни тога, да смо тим за велика дела – сматра Ројевић.

В. Гвозденовић

Суперлига 1. коло

Војводина – Партизан (среда, 18)

Обилић – Динамо 23:26

Раднички – Дубочица 31:22

Југовић – Рудар 32:30

Колубара – Металопластика 21:39

Црвена звезда – Врање 28:28

У 2. колу састаће се – субота: Дубочица – Југовић (19), Динамо – Врање (19), Рудар – Колубара (19), недеља: Партизан – Црвена звезда (18), Металопластика – Војводина (19), Обилић – Раднички (20).

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ТРЕНЕР РУКОМЕТАША ВОЈВОДИНЕ БОРИС РОЈЕВИЋ ОДГОВОРИО НА ПРОЗИВКЕ: Успеси говоре за мене
2

ТРЕНЕР РУКОМЕТАША ВОЈВОДИНЕ БОРИС РОЈЕВИЋ ОДГОВОРИО НА ПРОЗИВКЕ: Успеси говоре за мене

17.09.2024. 12:14 12:31
ГОЛМАН РУКОМЕТАША ФРАН ЛУЧИН ПРЕД ДУЕЛ С ЦРНО-БЕЛИМА У СРЕДУ:  Победа као императив
fran lucin

ГОЛМАН РУКОМЕТАША ФРАН ЛУЧИН ПРЕД ДУЕЛ С ЦРНО-БЕЛИМА У СРЕДУ:  Победа као императив

16.09.2024. 15:45 15:57
РУКОМЕТНИ КЛУБ ПАРТИЗАН ОПТУЖУЈЕ ВОЈВОДИНУ: Хајка на судије и притисци Ројевића и појединих чланова Новосађана

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

RK Vojvodina

РУКОМЕТНИ КЛУБ ПАРТИЗАН ОПТУЖУЈЕ ВОЈВОДИНУ: Хајка на судије и притисци Ројевића и појединих чланова Новосађана

15.09.2024. 16:29 16:52