Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RUKOMETAŠI VOJVODINE U SREDU DOČEKUJU PARTIZAN U SPENSU U DERBIJU PRVOG KOLA SUPERLIGE SRBIJE: Ko je bolji, videće se na terenu

17.09.2024. 16:56 17:03
Piše:
boris rojevic
Izvor: Rojević očekuje pravi derbi, foto: SRL

Rukometom u Srbiji više od decenije vlada novosadska Vojvodina.

Ove sezone izuzetno ozbiljnu kandidaturu za titulu prvaka Srbije istakao je i Partizan dovođenjem odličnih pojačanja. Žreb je želeo da se ove dve ekipe sastanu u prvom kolu Superlige Srbije i to u sredu od 18 sati, a čelni ljudi lige želeli su da se ovaj duel, iz bezbednosnih razloga odigra u velikoj dvorani Spensa, a ne u SC Slana bara.

Verujemo u Borisa

Desno krilo Novosađana Vukašin Vorkapić rekao je da očekuje pobedu protiv velikog rivala.

vukasin vorkapic
Izvor: Vorkapić veruje u pobedu, foto: Dnevnik

– Uspeli smo da ih savladamo u prvom ovosezonskom duel, pa ne vidim razlog da to ne ponovimo. Znamo da su dobri i kvalitetni, ali fokusirani smo na našu igru, verujemo u ono što radimo sa trenerom Rojevićem i ciljamo pobedu – jasan je bio Vorkapić.

Prošle nedelje crveno i crno beli sastali su se u finalu Superkupa, a Voša je slavila (24:22) i osvojila prvi trofej. Od tog četvrtka, pa do danas bilo je mnogo tema u vezi za rivale, a koja se ne tiču striktno terena. Oba tima su pisala saopštenja, optuživala jedni druge, a ko je zaista bolji pokazaće se u Srpskoj Atini.

Gladni smo pobeda

Srednji bek Partizana Veljko Popović, istakao je da će u derbiju presuditi želja za pobedom. 

veljko popovic
Izvor: Veljko Popović optimističan pred gostovanje crveno–belima, foto: RK Partizan/Maja Nastić

– Svi mečevi sa Vojvodinom su neizvesni, kvalitetni i imaju težinu. Tako će da bude i u ovom. Očekujem sjajnu atmosferu i bučnu publiku. Smatram da smo izvukli pouke iz meča u Banjaluci i da smo taktički spremniji za ovaj meč – poručio je organizator igre crno–belih.

Trener Vojvodine i selektor Srbije Boris Rojević istakao je da očekuje sjajan rukomet, ali i da je veoma teško dva puta savladati Partizan u kratko vremenskom razmaku.

– Zadovoljan sam kako smo otvorili sezonu, sa dva trofeja, iako smo promenili maltene pola tima. To dovoljno govori o posvećenosti svih igrača. Teško je u kratkom vremenu dva puta pobediti istog rivala, koji zaista ima ogroman kvalitet. Znamo naš put i naš cilj, igramo kod kuće, ali ne u našoj dvorani nego u Spensu. Iako se mnogo pričalo o tome gde će se igrati to nas neće poremetiti i nadamo se da će naši navijači doći i bodriti nas – jasan je Rojević.

Vojvodina – Partizan

NOVI SAD: Velika dvorana Spensa, kapacitet: 6.987. Sudije: Kovač (Kosovska Mitrovica) i Milosavljević (Zvečan). Početak: u 18 časova.

VOJVODINA: Andrej Trnavac, Fran Lučin, Jovica Nikolić, Žoao Pedro Da Silva, Bojan Rađenović, Vukašin Vorkapić, Fran Mileta, Miha Kavčić, Branko Predović, Baris Puhovski, Ahmed Husein Nafea, Miljan Vukovljak, Milan Jovanović, Miljan Pušica, Petar Đorđić. Trener: Boris Rojević.

PARTIZAN: Luka Arsenić, Said Heidarirad, Nikola Zorić, Marko Vasić, Nikola Crnoglavac, Mladen Šotić, Nemanja Jović, Lukas Barjaktarović, Miha Kotar, Nikola Zečević, Nemanja Ratković, Ivan Mićić, nemanja Obradović, Đorđe Petrović, Veljko Popović, Nemanja Peštić, Filip Leovac, Lazar Anđelković. Trener: Đorđe Ćirković.

Kada je reč o stvarim van terena Rojević je bio jasan.

– Iskren da budem pogađaju nas uvrede, ali na to nećemo da mislimo dok smo na terenu. Ta dešavanja nas ne dotiču previše, samo nas motivišu. Mi smo Vojvodina, višegodišnji šampion, i uvek smo svesni toga, da smo tim za velika dela – smatra Rojević.

V. Gvozdenović

Superliga 1. kolo

Vojvodina – Partizan (sreda, 18)

Obilić – Dinamo 23:26

Radnički – Dubočica 31:22

Jugović – Rudar 32:30

Kolubara – Metaloplastika 21:39

Crvena zvezda – Vranje 28:28

U 2. kolu sastaće se – subota: Dubočica – Jugović (19), Dinamo – Vranje (19), Rudar – Kolubara (19), nedelja: Partizan – Crvena zvezda (18), Metaloplastika – Vojvodina (19), Obilić – Radnički (20).

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
TRENER RUKOMETAŠA VOJVODINE BORIS ROJEVIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE: Uspesi govore za mene
2

TRENER RUKOMETAŠA VOJVODINE BORIS ROJEVIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE: Uspesi govore za mene

17.09.2024. 12:14 12:31
GOLMAN RUKOMETAŠA FRAN LUČIN PRED DUEL S CRNO-BELIMA U SREDU:  Pobeda kao imperativ
fran lucin

GOLMAN RUKOMETAŠA FRAN LUČIN PRED DUEL S CRNO-BELIMA U SREDU:  Pobeda kao imperativ

16.09.2024. 15:45 15:57
RUKOMETNI KLUB PARTIZAN OPTUŽUJE VOJVODINU: Hajka na sudije i pritisci Rojevića i pojedinih članova Novosađana

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

RK Vojvodina

RUKOMETNI KLUB PARTIZAN OPTUŽUJE VOJVODINU: Hajka na sudije i pritisci Rojevića i pojedinih članova Novosađana

15.09.2024. 16:29 16:52