scattered clouds
16°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) НЕЗАБОРАВАН ВИКЕНД НА ЗЛАТИБОРУ: Србија Епик бициклистичке и трејл трке ново искуство за такмичаре

18.10.2024. 17:25 17:35
Пише:
biciklizam
Фото: Марко Јевтовић

На незаборавном викенду на Меридиан Србија Епик Златибор МТБ етапној и трејл трци окупили су се љубитељи трчања, планинског бициклизма и е-бајка из свих крајева Србије, региона и Европе.

Адреналинској авантури на једној од најлепших српских планина допринело је и ново искуство јер је први пут трка почела након што су сви учесници путовали гондолом до старта. 

 

Трчало се кроз најлепше пределе Златибора по стазама дугим 10 км и 6 км, а бициклисти су имали трку организовану у етапама у трајању од два дана, на деоницама од 25 км првог дана и 45 км другог дана.

 

Победник Е-МТБ трке био је Горан Антонијевић, у елитној категорији у тимској вожњи победу је однео тим БК Рашка, а у мастер трци тим Константин Ниш, док је у појединачним тркама у женској категорији најбржа била Сара Танасковић, а у мушкој категорији на првом месту је био Марко Ћирјаковић, на другом Владимир Гнедовскy и на трећем Горан Церовић. 

biciklizam
Фото: Марко Јевтовић

На трејл трци у категорији 10 км прво место заузео је Душан Крстић, друго Есад Хасановић, треће Славко Панић, док је у категорији 6 км тријумфовао Петар Божић, на другом месту нашао се Игор Петровић, а на трећем Раде Митровић.

 

Србија Епик трке наишле су на велики одзив из великог броја градова Србије од стране припадника Министарства унутрашњих послова, те су на специјалној додели награђени Александра Радоичић, као првопласирана, Саида Стршевић, као другопласирана и Нина Лазић као треће пласирана у женској категорији на трци дугој 10 км. 

biciklizam
Фото: Марко Јевтовић

У мушкој категорији победу је однео Лазар Момчиловић, на другом месту био је Никола Јаковљевић, а на трећем Никола Живковић. У женској категорији на стази дугој 6 км победила је Анђела Јановић.  

 

Од Андревља до Златибора

Србија Епик серија ове године привукла је велику пажњу спортиста и јавности уз бројне садржаје и престижне трке. Од Андревља, где су се бициклисти широм света такмичили за олимпијске бодове, преко Петроварадинске тврђаве, спектакуларних трка и правог породичног дана уз коцерт Жељка Васића и трке за најмлађе, до међународне УЦИ трке у Пожаревцу, као и адреналинског доживљаја уз трејл и бисциклистичке трке у Врњачкој Бањи и концерт Александре Радовић. Летње издање Србија Епик серије наставило се на Старој планини, а завршницу овогодишњих такмичења обележиле су незаборавне трке на Златибору. 

 

Афирмативна слика о Србији

Бициклистички клуб Нови Сад истиче да је Србија Епик нов спортско туристички производ који за циљ има развој нових дестинација погодних за спортски туризам и слање афирмативне слике о Србији земљама широм света. 

Организација Србија Епик која се враћа на Златибор следеће године уз још новина, дугује велику захвалност директору ТО Златибор, Владимиру Живановићу и општини Чајетина, КЗМ Ужице и КЗМ Чајетина који су анимирали сјајне волонтере, ЈП Голд гондола која је донела ексклузиву за такмичаре, Културном центру Златибор и ТРК Златибор на помоћи у реализацији као и фирми "Кинг оф рента".

 

biciklizam
Фото: Марко Јевтовић

Генерални покровитељ Србија Епик Златибор трка, компанија Меридинабет, донирала је 100.000 динара канцеларији за младе општине Чајетина, које је уручила Јелена Јоцић испред ове компаније.

 

Србија Епик серију подржали су Министарство туризма и омладине, Град Нови Сад - Управа за спорт и омладину, управа за културу, управа за привреду, Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Град Пожаревац, Општина Врњачка Бања, Општина Књажевац, Општина Чајетина, ТО Златибор, ЈП Голд Гондола, Меридианбет, Хорман, Пошта Србије, Ауточачак Шкода, Бамби, Роса вода, Ред Бул, Хајнекен, СИМ Нови Сад, НС графо пром, Есенса, Јасон, Каприоло и Протео.

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар