Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO) NEZABORAVAN VIKEND NA ZLATIBORU: Srbija Epik biciklističke i trejl trke novo iskustvo za takmičare

18.10.2024. 17:25 17:35
Piše:
biciklizam
Foto: Marko Jevtović

Na nezaboravnom vikendu na Meridian Srbija Epik Zlatibor MTB etapnoj i trejl trci okupili su se ljubitelji trčanja, planinskog biciklizma i e-bajka iz svih krajeva Srbije, regiona i Evrope.

Adrenalinskoj avanturi na jednoj od najlepših srpskih planina doprinelo je i novo iskustvo jer je prvi put trka počela nakon što su svi učesnici putovali gondolom do starta. 

 

Trčalo se kroz najlepše predele Zlatibora po stazama dugim 10 km i 6 km, a biciklisti su imali trku organizovanu u etapama u trajanju od dva dana, na deonicama od 25 km prvog dana i 45 km drugog dana.

 

Pobednik E-MTB trke bio je Goran Antonijević, u elitnoj kategoriji u timskoj vožnji pobedu je odneo tim BK Raška, a u master trci tim Konstantin Niš, dok je u pojedinačnim trkama u ženskoj kategoriji najbrža bila Sara Tanasković, a u muškoj kategoriji na prvom mestu je bio Marko Ćirjaković, na drugom Vladimir Gnedovsky i na trećem Goran Cerović. 

biciklizam
Foto: Marko Jevtović

Na trejl trci u kategoriji 10 km prvo mesto zauzeo je Dušan Krstić, drugo Esad Hasanović, treće Slavko Panić, dok je u kategoriji 6 km trijumfovao Petar Božić, na drugom mestu našao se Igor Petrović, a na trećem Rade Mitrović.

 

Srbija Epik trke naišle su na veliki odziv iz velikog broja gradova Srbije od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, te su na specijalnoj dodeli nagrađeni Aleksandra Radoičić, kao prvoplasirana, Saida Stršević, kao drugoplasirana i Nina Lazić kao treće plasirana u ženskoj kategoriji na trci dugoj 10 km. 

biciklizam
Foto: Marko Jevtović

U muškoj kategoriji pobedu je odneo Lazar Momčilović, na drugom mestu bio je Nikola Jakovljević, a na trećem Nikola Živković. U ženskoj kategoriji na stazi dugoj 6 km pobedila je Anđela Janović.  

 

Od Andrevlja do Zlatibora

Srbija Epik serija ove godine privukla je veliku pažnju sportista i javnosti uz brojne sadržaje i prestižne trke. Od Andrevlja, gde su se biciklisti širom sveta takmičili za olimpijske bodove, preko Petrovaradinske tvrđave, spektakularnih trka i pravog porodičnog dana uz kocert Željka Vasića i trke za najmlađe, do međunarodne UCI trke u Požarevcu, kao i adrenalinskog doživljaja uz trejl i bisciklističke trke u Vrnjačkoj Banji i koncert Aleksandre Radović. Letnje izdanje Srbija Epik serije nastavilo se na Staroj planini, a završnicu ovogodišnjih takmičenja obeležile su nezaboravne trke na Zlatiboru. 

 

Afirmativna slika o Srbiji

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Srbija Epik nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta. 

Organizacija Srbija Epik koja se vraća na Zlatibor sledeće godine uz još novina, duguje veliku zahvalnost direktoru TO Zlatibor, Vladimiru Živanoviću i opštini Čajetina, KZM Užice i KZM Čajetina koji su animirali sjajne volontere, JP Gold gondola koja je donela ekskluzivu za takmičare, Kulturnom centru Zlatibor i TRK Zlatibor na pomoći u realizaciji kao i firmi "King of renta".

 

biciklizam
Foto: Marko Jevtović

Generalni pokrovitelj Srbija Epik Zlatibor trka, kompanija Meridinabet, donirala je 100.000 dinara kancelariji za mlade opštine Čajetina, koje je uručila Jelena Jocić ispred ove kompanije.

 

Srbija Epik seriju podržali su Ministarstvo turizma i omladine, Grad Novi Sad - Uprava za sport i omladinu, uprava za kulturu, uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Požarevac, Opština Vrnjačka Banja, Opština Knjaževac, Opština Čajetina, TO Zlatibor, JP Gold Gondola, Meridianbet, Horman, Pošta Srbije, Autočačak Škoda, Bambi, Rosa voda, Red Bul, Hajneken, SIM Novi Sad, NS grafo prom, Esensa, Jason, Kapriolo i Proteo.

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar