broken clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Кошаркаши Србије декласирали Немачку; Пешић: Играчи се дружили

20.08.2022. 20:16 22:33
Пише:
Извор: КСС/Милутинов господарио рекетом

Кошаркашка репрезентација Србије надиграла је Немачку, у финалу Суперкупа у Хамбургу. „Орлови“ су тако дошли до треће победе на припремним утакмицама пред Светско првенство и Евробаскет, уз пораз од Словеније у Љубљани.

Изабраници Светислава Пешића водили су од почетка до краја меча и ниједног тренутка се није постављало питање победника.

Србија је одлично отворила сусрет. Сада већ стандардна сарадња Мицић-Јокић функционисала је савршено, па је наша селекција већ у раној фази стекла двоцифрену предност. Немоћна је била немачка центарска линија и када је у игру ушао Милутинов, који је једнако доминантно решавао нападе своје екипе. „Орлови“ су на старту шутирали 4/4 за три поена, што је био још један разлог због чега су одмах наметнули ритам који Немци нису могли да испрате. Једини расположен у немачкој екипи био је Обст. Шутевима са дистанце одржавао је таман толики прикључак да се Пешићев тим не опусти у потпуности.

Ништа актуелни вицешампион Европе није хтео да препусти случају у другом полувремену. Поред сјајне и течне игре у офанзиви, прорадила је и чврста одбрана, па је домаћима било све теже да дођу до коша супарника. Захваљујући томе, предност Србије постепено је расла, и до плус 24 крајем треће деонице, тако да је већ тада било јасно који ће бити епилог. До краја утакмице селектор Пешић одлучио је да правилно распореди минутажу, па су шансу добили неки играчи који су мање играли у prеthodnim сусретима. Упркос томе, интензитет у игри „орлова“ није се мењао, тако да је суфицит био готово једнако висок и у тим моментима. Србија је потом рутински привела меч крају и тако победом закључила циклус припрема пред квалификације за Светско првенство и Евробаскет.

Први наредни меч наша селекција игра 25. августа, када у Београду дочекује Грчку у квалифкацијама за СП. У наредном колу, три дана касније, Србија ће одмерити снаге са Турском у Истанбулу. После тих изазова, Пешићеве изабранике очекује Евробаскет, који је на програму од 1. до 18. септембра. Први меч на континенталном шампионату Србија игра 2. септембра против Холандије од 21 час.

Србија – Немачка 83:56 (24:13, 14:18, 27:10, 18:15)

ХАМБУРГ: Барклајкард арена, гледалаца: 2.000.

СРБИЈА: Јарамаз 5, Милутинов 13, Куриџа 3, Јокић 22, Лучић 2, Давидовац, Калинић 5, Мицић 14, Добрић 5, Маринковић 9, Симанић 5, Ристић.

НЕМАЧКА: Обст 12, Тиман 9, Холац 7, Војтман 7, Крамер 6, Ло 6, Вагнер 5, Шилинг 2, Вајлер-Беб 2, Крацер, Зенгфелдер.

В. М. П.

Пешић: Играчи се дружили, уиграли и победили



ХАМБУРГ: Селектор мушке кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је вечерас после освајања Суперкупа у Хамбургу да му је драго због тријумфа, али и јер су играчи имали прилику да се друже и уиграју пред такмичарске мечеве.



Србија је вечерас у финалу Суперкупа, турнира пријатељског карактера, убедљиво савладала домаћина Немачку са 83:56.



"Као што сам рекао пре нашег поласка на ову мини-турнеју, ове утакмице нам долазе у право време. Много смо тренирали и радили, али то је сасвим друга ситуација него када играш утакмице. Драго ми је, не због победе, оне јесу битне за самопоуздање, али драго ми је да смо ове три утакмице искористили да се боље уиграмо и да су сви играчи били заједно на путу, да су могли играчи да разговарају између себе, да се мало друже, да се догаварају шта нас чека сваки следеци дан", изјавио је Пешић после победе над Немачком, а пренео званични сајт КС Србије.



Селектор Србије додао је да је важно да екипа диже форму и буде спремна важне утакмице, а прва међу њима је дуел против Грчке у квалификацијама за Светско првенство.



"Врло је важно да не гледамо у ретровизор назад, него да гледамо напред и да пробамо да дижемо форму, имамо још неколико дана до утакмице са Грчком. Сада ћемо мало да се одморимо и да се припремамо за ове две утакмице. Била је добра турнеја, три утакмице у четири дана је мало напорно. Пробали смо да сви играју, неко више, неко мање, да очувамо свежину, а истовремео да пробамо да се уиграмо заједно", рекао је Пешић.



Један од капитена кошаркашке репрезентације Србије Владимир Лучић истакао је да је тријумф против Немаца зближио екипу.



"Овај меч против Немачке је зближио екипу. Доминирали смо свих 40 минута, играли добро на обе стране терена, растрчали се. Добра ствар је са тим пехаром идемо срећни назад, настављамо да се спремамо за обавезе које следе", изјавио је Лучић.



Србија ће у квалификацијама за Светско првенство дочекати Грчке у Београду 25. августа, а затим гостовати Турској у Истанбулу 28. августа.



Након тога следи Евробаскет од 1. до 18. септембра на ком ће "орлови" играти у Д групи у Прагу са домаћином Чешком, Холандијом, Финском, Израелом и Пољском.

Аутор:
Пошаљите коментар