Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Košarkaši Srbije deklasirali Nemačku; Pešić: Igrači se družili

20.08.2022. 20:16 22:33
Piše:
Izvor: KSS/Milutinov gospodario reketom

Košarkaška reprezentacija Srbije nadigrala je Nemačku, u finalu Superkupa u Hamburgu. „Orlovi“ su tako došli do treće pobede na pripremnim utakmicama pred Svetsko prvenstvo i Evrobasket, uz poraz od Slovenije u Ljubljani.

Izabranici Svetislava Pešića vodili su od početka do kraja meča i nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika.

Srbija je odlično otvorila susret. Sada već standardna saradnja Micić-Jokić funkcionisala je savršeno, pa je naša selekcija već u ranoj fazi stekla dvocifrenu prednost. Nemoćna je bila nemačka centarska linija i kada je u igru ušao Milutinov, koji je jednako dominantno rešavao napade svoje ekipe. „Orlovi“ su na startu šutirali 4/4 za tri poena, što je bio još jedan razlog zbog čega su odmah nametnuli ritam koji Nemci nisu mogli da isprate. Jedini raspoložen u nemačkoj ekipi bio je Obst. Šutevima sa distance održavao je taman toliki priključak da se Pešićev tim ne opusti u potpunosti.

Ništa aktuelni vicešampion Evrope nije hteo da prepusti slučaju u drugom poluvremenu. Pored sjajne i tečne igre u ofanzivi, proradila je i čvrsta odbrana, pa je domaćima bilo sve teže da dođu do koša suparnika. Zahvaljujući tome, prednost Srbije postepeno je rasla, i do plus 24 krajem treće deonice, tako da je već tada bilo jasno koji će biti epilog. Do kraja utakmice selektor Pešić odlučio je da pravilno rasporedi minutažu, pa su šansu dobili neki igrači koji su manje igrali u prethodnim susretima. Uprkos tome, intenzitet u igri „orlova“ nije se menjao, tako da je suficit bio gotovo jednako visok i u tim momentima. Srbija je potom rutinski privela meč kraju i tako pobedom zaključila ciklus priprema pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Evrobasket.

Prvi naredni meč naša selekcija igra 25. avgusta, kada u Beogradu dočekuje Grčku u kvalifkacijama za SP. U narednom kolu, tri dana kasnije, Srbija će odmeriti snage sa Turskom u Istanbulu. Posle tih izazova, Pešićeve izabranike očekuje Evrobasket, koji je na programu od 1. do 18. septembra. Prvi meč na kontinentalnom šampionatu Srbija igra 2. septembra protiv Holandije od 21 čas.

Srbija – Nemačka 83:56 (24:13, 14:18, 27:10, 18:15)

HAMBURG: Barklajkard arena, gledalaca: 2.000.

SRBIJA: Jaramaz 5, Milutinov 13, Kuridža 3, Jokić 22, Lučić 2, Davidovac, Kalinić 5, Micić 14, Dobrić 5, Marinković 9, Simanić 5, Ristić.

NEMAČKA: Obst 12, Timan 9, Holac 7, Vojtman 7, Kramer 6, Lo 6, Vagner 5, Šiling 2, Vajler-Beb 2, Kracer, Zengfelder.

V. M. P.

Pešić: Igrači se družili, uigrali i pobedili



HAMBURG: Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je večeras posle osvajanja Superkupa u Hamburgu da mu je drago zbog trijumfa, ali i jer su igrači imali priliku da se druže i uigraju pred takmičarske mečeve.



Srbija je večeras u finalu Superkupa, turnira prijateljskog karaktera, ubedljivo savladala domaćina Nemačku sa 83:56.



"Kao što sam rekao pre našeg polaska na ovu mini-turneju, ove utakmice nam dolaze u pravo vreme. Mnogo smo trenirali i radili, ali to je sasvim druga situacija nego kada igraš utakmice. Drago mi je, ne zbog pobede, one jesu bitne za samopouzdanje, ali drago mi je da smo ove tri utakmice iskoristili da se bolje uigramo i da su svi igrači bili zajedno na putu, da su mogli igrači da razgovaraju između sebe, da se malo druže, da se dogavaraju šta nas čeka svaki sledeci dan", izjavio je Pešić posle pobede nad Nemačkom, a preneo zvanični sajt KS Srbije.



Selektor Srbije dodao je da je važno da ekipa diže formu i bude spremna važne utakmice, a prva među njima je duel protiv Grčke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.



"Vrlo je važno da ne gledamo u retrovizor nazad, nego da gledamo napred i da probamo da dižemo formu, imamo još nekoliko dana do utakmice sa Grčkom. Sada ćemo malo da se odmorimo i da se pripremamo za ove dve utakmice. Bila je dobra turneja, tri utakmice u četiri dana je malo naporno. Probali smo da svi igraju, neko više, neko manje, da očuvamo svežinu, a istovremeo da probamo da se uigramo zajedno", rekao je Pešić.



Jedan od kapitena košarkaške reprezentacije Srbije Vladimir Lučić istakao je da je trijumf protiv Nemaca zbližio ekipu.



"Ovaj meč protiv Nemačke je zbližio ekipu. Dominirali smo svih 40 minuta, igrali dobro na obe strane terena, rastrčali se. Dobra stvar je sa tim peharom idemo srećni nazad, nastavljamo da se spremamo za obaveze koje slede", izjavio je Lučić.



Srbija će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dočekati Grčke u Beogradu 25. avgusta, a zatim gostovati Turskoj u Istanbulu 28. avgusta.



Nakon toga sledi Evrobasket od 1. do 18. septembra na kom će "orlovi" igrati u D grupi u Pragu sa domaćinom Češkom, Holandijom, Finskom, Izraelom i Poljskom.

Autor:
Pošaljite komentar