overcast clouds
22°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЧЕСТИТКЕ ЗА ИГРУ ОРЛОВА ПРОТИВ ДРИМ ТИМА СТИЖУ СА СВИХ СТРАНА Новак Ђоковић упутио снажну поруку, НБА легенда хтела да сину да име по Јокићу и Богдановићу (ФОТО)

09.08.2024. 09:50 10:46
Пише:
Извор: Tanjug (AP Photo/Michael Conroy)

Дан након одличне партије кошаркаша Србије против фаворизованих НБА звезда из Сједињених Америчких Држава коју су „орлови“ изгубили у финишу полуфиналне утакмице Олимпијских игара у Паризу не стишавају се реакције и коментари на друштвеним мрежама.

Своје виђење партије „орлова“ поделили су бројне јавне личности из Србије и иностранства, многобројни портали засути су коментарима читалаца у којима се диве игри наше репрезентације.

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић, освајач олимпијског злата у Паризу, огласио се на свом Инстаграм налогу кратком објавом која је много тога рекла со синоћњем издању наших кошаркаша: „Понос”.

И најтрофејнији српски баскеташ Дејан Мајсторовић, члан репрезентације 3 на 3 која на овим олимпијским играма није успела да уђе у борбу за медаљу, огласио се на Инстаграму сличном поруком као и Ноле: „Ви сте наш понос”.

Освајач олимијског злата у стрељаштву Дамир Микец покушао је да донесе срећу нашим кошаркашима бодрећи их са трибина дворане Берси. И наша најтрофејнија активна атлетичарка Ивана Шпановић гледала је меч из дворане у Паризу, а њен колега Михаил Дудаш, десетобојац, који је отишао у спртску пензију такође се огласио на Инстаграу након историјског меча: „Браво за праве момчине. Браво.”

Нека од добро познатих светских кошаркашких имена су била одушевљена Орловима.

Легендарни тренер, Џорџ Карл, тако је поново имао речи хвале за Јокића.

- Не знам да ли је један играч повећао вредност својих саиграча колико је то учинио Јокић - рекао је Карл.

Ману Ђинобили је имао честитке за Србију...

- Каква утакмица! Честитке Србија на умало перфектној утакмици. Било је ово напето полуфинале. Моје срце и даље куца невероватно брзо, и не могу да се померим са кауча - истакао је Ђинобили.

Легендарни Пау Гасол гледао је меч уживо у дворани...

- Невероватна утакмица! Честитке селекцији САД-а на проласку у финале, али и Србији која је приказала невероватну игру и треба да буде поносна - истакао је Гасол.

Ипак, један коментар токо меча посебно је био хит, а реч је о коментару некадашњег НБА кошаркаша, Евана Тарнера.

- Ако Србија победи, даћу свом првом сину име Никола Богдановић Тарнер - написао је Тарнер током утакмице.

Нажалост, Србија није победила па нећемо знати да ли би Тарнер одржао обећање. 

Селектор Бразила, познати хрватски кошаркашки стручњак Ацо Петровић, помно је пратио окршај између Србије и Америке у полуфиналу Олимпијских игара. Бразил је лако елиминисан у четвртфиналу управо од Американаца.

Ацо Петровић прокоментарисао је овај меч на друштвеној мрежи "X".

"Искрено, штета што је утакмица САД - Србија тек полуфинале кошаркашког турнира", написао је импресионирани Петровић током меча.

Након утакмице одао је признање Србији на сјајној игри.

"Кошаркашки је велика штета што се утакмица није завршила другачије, јер одиграти онаквих 35, 36 минута, а не добити утакмицу је фрустрирајућа", сматра чувени Хрват.

Честитке из Хрватске

Полуфинални окршај између Србије и САД помно се пратио и у комшилуку. Љубитељи кошарке из Хрватске, на изненађење многих, након меча сипали су хвалоспеве на рачун Орлова.

Чаки и они који истински мрезе Србе и Србију скинули су капу нашој репрезентацији после спекталуларног меча против Амера.

Ово су најзанимљивији коментари читалаца портала "Индекс":

"Србима капа до пода, врхунски одиграно, баш како и треба са Америма, али ови су се извукли за длаку. Још једном, свака част".

"По први пут навијах за Србе. Толико су одлични и срчани били, браво! Каква штета што неће бити у финалу".

"Срби богови очеви кошарке, љубоморан сам што ми немамо такву кошарку".

"Дакле, драге комшије, свака част! Што се мене тиче ви сте победили. Невероватно је да је једна у**ана мала балканска земља у полуфиналу ОИ у кошарци. Све је било против вас, укључујући судије које су у погурале Амере. Један амерички гето има више кошаркаша него Србија мушког становништва. Свака ј***на част вашим момцима".

"Само ћу ово написати... Гледао сам овај епски двобој са више људи. Од тога знам да пар њих заиста не подносе Србе органски... Али сви, апсолутно сви, су желели да бахати Амери изгубе. Капа до пода српској репрезентацији. Велика екипа, грандиозна..."

(Дневник, Курир, Телеграф)

Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО) СВАШТА СУ ИМАЛИ ДА ИМ КАЖУ Погледајте како су српски репрезентативци испратили судијску тројку након пораза од Американаца

(ВИДЕО) СВАШТА СУ ИМАЛИ ДА ИМ КАЖУ Погледајте како су српски репрезентативци испратили судијску тројку након пораза од Американаца

09.08.2024. 07:37 08:03