Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ČESTITKE ZA IGRU ORLOVA PROTIV DRIM TIMA STIŽU SA SVIH STRANA Novak Đoković uputio snažnu poruku, NBA legenda htela da sinu da ime po Jokiću i Bogdanoviću (FOTO)

09.08.2024. 09:50 10:46
Piše:
Izvor: Tanjug (AP Photo/Michael Conroy)

Dan nakon odlične partije košarkaša Srbije protiv favorizovanih NBA zvezda iz Sjedinjenih Američkih Država koju su „orlovi“ izgubili u finišu polufinalne utakmice Olimpijskih igara u Parizu ne stišavaju se reakcije i komentari na društvenim mrežama.

Svoje viđenje partije „orlova“ podelili su brojne javne ličnosti iz Srbije i inostranstva, mnogobrojni portali zasuti su komentarima čitalaca u kojima se dive igri naše reprezentacije.

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, osvajač olimpijskog zlata u Parizu, oglasio se na svom Instagram nalogu kratkom objavom koja je mnogo toga rekla so sinoćnjem izdanju naših košarkaša: „Ponos”.

I najtrofejniji srpski basketaš Dejan Majstorović, član reprezentacije 3 na 3 koja na ovim olimpijskim igrama nije uspela da uđe u borbu za medalju, oglasio se na Instagramu sličnom porukom kao i Nole: „Vi ste naš ponos”.

Osvajač olimijskog zlata u streljaštvu Damir Mikec pokušao je da donese sreću našim košarkašima bodreći ih sa tribina dvorane Bersi. I naša najtrofejnija aktivna atletičarka Ivana Španović gledala je meč iz dvorane u Parizu, a njen kolega Mihail Dudaš, desetobojac, koji je otišao u sprtsku penziju takođe se oglasio na Instagrau nakon istorijskog meča: „Bravo za prave momčine. Bravo.”

Neka od dobro poznatih svetskih košarkaških imena su bila oduševljena Orlovima.

Legendarni trener, Džordž Karl, tako je ponovo imao reči hvale za Jokića.

- Ne znam da li je jedan igrač povećao vrednost svojih saigrača koliko je to učinio Jokić - rekao je Karl.

Manu Đinobili je imao čestitke za Srbiju...

- Kakva utakmica! Čestitke Srbija na umalo perfektnoj utakmici. Bilo je ovo napeto polufinale. Moje srce i dalje kuca neverovatno brzo, i ne mogu da se pomerim sa kauča - istakao je Đinobili.

Legendarni Pau Gasol gledao je meč uživo u dvorani...

- Neverovatna utakmica! Čestitke selekciji SAD-a na prolasku u finale, ali i Srbiji koja je prikazala neverovatnu igru i treba da bude ponosna - istakao je Gasol.

Ipak, jedan komentar toko meča posebno je bio hit, a reč je o komentaru nekadašnjeg NBA košarkaša, Evana Tarnera.

- Ako Srbija pobedi, daću svom prvom sinu ime Nikola Bogdanović Tarner - napisao je Tarner tokom utakmice.

Nažalost, Srbija nije pobedila pa nećemo znati da li bi Tarner održao obećanje. 

Selektor Brazila, poznati hrvatski košarkaški stručnjak Aco Petrović, pomno je pratio okršaj između Srbije i Amerike u polufinalu Olimpijskih igara. Brazil je lako eliminisan u četvrtfinalu upravo od Amerikanaca.

Aco Petrović prokomentarisao je ovaj meč na društvenoj mreži "X".

"Iskreno, šteta što je utakmica SAD - Srbija tek polufinale košarkaškog turnira", napisao je impresionirani Petrović tokom meča.

Nakon utakmice odao je priznanje Srbiji na sjajnoj igri.

"Košarkaški je velika šteta što se utakmica nije završila drugačije, jer odigrati onakvih 35, 36 minuta, a ne dobiti utakmicu je frustrirajuća", smatra čuveni Hrvat.

Čestitke iz Hrvatske

Polufinalni okršaj između Srbije i SAD pomno se pratio i u komšiluku. Ljubitelji košarke iz Hrvatske, na iznenađenje mnogih, nakon meča sipali su hvalospeve na račun Orlova.

Čaki i oni koji istinski mreze Srbe i Srbiju skinuli su kapu našoj reprezentaciji posle spektalularnog meča protiv Amera.

Ovo su najzanimljiviji komentari čitalaca portala "Indeks":

"Srbima kapa do poda, vrhunski odigrano, baš kako i treba sa Amerima, ali ovi su se izvukli za dlaku. Još jednom, svaka čast".

"Po prvi put navijah za Srbe. Toliko su odlični i srčani bili, bravo! Kakva šteta što neće biti u finalu".

"Srbi bogovi očevi košarke, ljubomoran sam što mi nemamo takvu košarku".

"Dakle, drage komšije, svaka čast! Što se mene tiče vi ste pobedili. Neverovatno je da je jedna u**ana mala balkanska zemlja u polufinalu OI u košarci. Sve je bilo protiv vas, uključujući sudije koje su u pogurale Amere. Jedan američki geto ima više košarkaša nego Srbija muškog stanovništva. Svaka j***na čast vašim momcima".

"Samo ću ovo napisati... Gledao sam ovaj epski dvoboj sa više ljudi. Od toga znam da par njih zaista ne podnose Srbe organski... Ali svi, apsolutno svi, su želeli da bahati Ameri izgube. Kapa do poda srpskoj reprezentaciji. Velika ekipa, grandiozna..."

(Dnevnik, Kurir, Telegraf)

Autor:
Pošaljite komentar
(VIDEO) SVAŠTA SU IMALI DA IM KAŽU Pogledajte kako su srpski reprezentativci ispratili sudijsku trojku nakon poraza od Amerikanaca

(VIDEO) SVAŠTA SU IMALI DA IM KAŽU Pogledajte kako su srpski reprezentativci ispratili sudijsku trojku nakon poraza od Amerikanaca

09.08.2024. 07:37 08:03