broken clouds
19°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Војводина поражена од Сабаха на припремама у Турској

18.01.2023. 17:03 18:25
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

​​​​​​​БЕЛЕК: Фудбалери Војводине поражени су од азербејџанског Сабаха, у другој контролној утакмици на припремама у Турској.

Иако је “стара дама” имала и вођство на овом сусрету, деловало је да је квалитет био на страни ривала, који је и славио на крају, у дуелу у којем је виђено много узбуђења, али и разлога за забринутост стручног штаба петопласираног тима у Суперлиги Србије.

Од самог почетка осетила се разлика у фази припрема две екипе. Док су Новосађани тек на почетку, ривалу је ово била генерална проба пред старт првенства. Ипак, то не треба да буде алиби за пропусте у дефанзиви које је „Стара дама“ показала у првих 45 минута. Већ у четвртом минуту Волков је донео предност азербејџанском тиму, када је после центаршута са десне стране остао сам пред Царевићем и лагано главом сместио лопту у мрежу. Није се чекало дуго на одговор Војводине. Само два минута касније, после грешке из аута Сабаха, Немања Николић улази у прилику, али Иманов брани, да би на лопту натрчао Симић и поравнао резултат. Са намером или изнуђено, црвено-бели наставили су да из контранапада угрожавају супарника. Управо из једне такве ситуације, у 10. минуту Војводина долази до потпуног преокрета. Чумић је одузео лопту на средини и мајсторски проиграо Симића, који је поново био прецизан.

Чинило се тада да „стара дама“ има све у својим рукама и да ће такав почетак улити потребно самопоуздање Новосађанима да преузму контролу над сусретом и сломе ривала. Међутим, то се није десило. Напротв. Сабах је почео све више да напада, а Војводина је изгледала све несигурније. Такво стање на терену резултирало је новим поготком тима из Азербејџана и поново је Волков био кобан по екипу Милана Раставца. У 22. минуту Исаев је послао лопту у простор за Волкова, а овај преварио Царевића, који можда и није морао да излази толико високо, за ново поравнање на утакмици у Белеку.

Наставили су у истом ритму фудбалери Сабаха. У 31. минуту Витас је изблокирао опасан ударац Да Силве, који је пробао још једном минут касније, али је шутирао поред гола. Већ у наредном нападу Новосађани су поново стрепели. Тејлур је шутирао, али је Царевић био на висини задатка. У другом полувремену однос снага остао је непромењен, иако почетак тог дела игре није то наговештавао. Чумић је преварио дефанзивца Сабаха и изнудио прекршај на ивици шеснаестерца у 50. минуту. Зукић је центрирао, на правом месту нашао се Топић, да би Иманов одбранио ударац. Убрзо је стигла казна за тај промашај. После грешке Витаса у предаји лопте, Микелс је упутио лопту ка Исаеву, који је био највиши у скоку и савладао Царевића за ново вођство Сабаха. Недуго затим, нови гол Азербејџанаца. Исаев је вансеријским потезом пронашао слободног Кашука, коме није било тешко да дуплира предност свог тима.

Након тога, и један и други тренер одлучили су да промене комплетну поставу, изузев голмана и у таквој поставци утисак је да је новосадски тим имао више шанси. Посебно су се истакли Малбашић и Милошевић, али недовољно да би дошло до промене резултата. Војводина је, након победе над Пакшом од 2:1, први пут поражена на припремама у Турској, а прилику за поправни имаће већ у четвртак од 15 часова, када ће одмерити снаге са руским Химкијем.

ВојводинаСабах 2:4 (2:2)

БЕЛЕК: Стадион “Титаник делукс голф”, гледалаца: 100, главни судија: Озбизрак (Турска). Стрелци: Волков у 4. и 22, Исаев у 56. и Кашук у 62. минуту за Сабах, а Симић у 6. и 20. минуту за Војводину.

ВОЈВОДИНА: Царевић, Витас (Бјековић), Лазаревић (Траоре), Ђорђевић (Јеличић), Буснић (Антонијевић), Топић (Милосављевић), Зукић (Милетић), Симић (Барај), Н. Николић (Вукчевић), Кабић (Малбашић), Чумић (Милошевић).

САБАХ: Иманов, Да Силва (Габријел), Сејдијев (Мемедов), Ирасабал (Чефери), Хасанализада (Алекберов), Исаев (Сајбулајев), Миталимов (Ц. Нуријев), Камалов (Себалиос), Кашук (Н. Нуријев), Микелс (Апех), Волков (Фофана).

Вук-Милош Петровић

Аутор:
Пошаљите коментар