Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vojvodina poražena od Sabaha na pripremama u Turskoj

18.01.2023. 17:03 18:25
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

​​​​​​​BELEK: Fudbaleri Vojvodine poraženi su od azerbejdžanskog Sabaha, u drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Turskoj.

Iako je “stara dama” imala i vođstvo na ovom susretu, delovalo je da je kvalitet bio na strani rivala, koji je i slavio na kraju, u duelu u kojem je viđeno mnogo uzbuđenja, ali i razloga za zabrinutost stručnog štaba petoplasiranog tima u Superligi Srbije.

Od samog početka osetila se razlika u fazi priprema dve ekipe. Dok su Novosađani tek na početku, rivalu je ovo bila generalna proba pred start prvenstva. Ipak, to ne treba da bude alibi za propuste u defanzivi koje je „Stara dama“ pokazala u prvih 45 minuta. Već u četvrtom minutu Volkov je doneo prednost azerbejdžanskom timu, kada je posle centaršuta sa desne strane ostao sam pred Carevićem i lagano glavom smestio loptu u mrežu. Nije se čekalo dugo na odgovor Vojvodine. Samo dva minuta kasnije, posle greške iz auta Sabaha, Nemanja Nikolić ulazi u priliku, ali Imanov brani, da bi na loptu natrčao Simić i poravnao rezultat. Sa namerom ili iznuđeno, crveno-beli nastavili su da iz kontranapada ugrožavaju suparnika. Upravo iz jedne takve situacije, u 10. minutu Vojvodina dolazi do potpunog preokreta. Čumić je oduzeo loptu na sredini i majstorski proigrao Simića, koji je ponovo bio precizan.

Činilo se tada da „stara dama“ ima sve u svojim rukama i da će takav početak uliti potrebno samopouzdanje Novosađanima da preuzmu kontrolu nad susretom i slome rivala. Međutim, to se nije desilo. Naprotv. Sabah je počeo sve više da napada, a Vojvodina je izgledala sve nesigurnije. Takvo stanje na terenu rezultiralo je novim pogotkom tima iz Azerbejdžana i ponovo je Volkov bio koban po ekipu Milana Rastavca. U 22. minutu Isaev je poslao loptu u prostor za Volkova, a ovaj prevario Carevića, koji možda i nije morao da izlazi toliko visoko, za novo poravnanje na utakmici u Beleku.

Nastavili su u istom ritmu fudbaleri Sabaha. U 31. minutu Vitas je izblokirao opasan udarac Da Silve, koji je probao još jednom minut kasnije, ali je šutirao pored gola. Već u narednom napadu Novosađani su ponovo strepeli. Tejlur je šutirao, ali je Carević bio na visini zadatka. U drugom poluvremenu odnos snaga ostao je nepromenjen, iako početak tog dela igre nije to nagoveštavao. Čumić je prevario defanzivca Sabaha i iznudio prekršaj na ivici šesnaesterca u 50. minutu. Zukić je centrirao, na pravom mestu našao se Topić, da bi Imanov odbranio udarac. Ubrzo je stigla kazna za taj promašaj. Posle greške Vitasa u predaji lopte, Mikels je uputio loptu ka Isaevu, koji je bio najviši u skoku i savladao Carevića za novo vođstvo Sabaha. Nedugo zatim, novi gol Azerbejdžanaca. Isaev je vanserijskim potezom pronašao slobodnog Kašuka, kome nije bilo teško da duplira prednost svog tima.

Nakon toga, i jedan i drugi trener odlučili su da promene kompletnu postavu, izuzev golmana i u takvoj postavci utisak je da je novosadski tim imao više šansi. Posebno su se istakli Malbašić i Milošević, ali nedovoljno da bi došlo do promene rezultata. Vojvodina je, nakon pobede nad Pakšom od 2:1, prvi put poražena na pripremama u Turskoj, a priliku za popravni imaće već u četvrtak od 15 časova, kada će odmeriti snage sa ruskim Himkijem.

VojvodinaSabah 2:4 (2:2)

BELEK: Stadion “Titanik deluks golf”, gledalaca: 100, glavni sudija: Ozbizrak (Turska). Strelci: Volkov u 4. i 22, Isaev u 56. i Kašuk u 62. minutu za Sabah, a Simić u 6. i 20. minutu za Vojvodinu.

VOJVODINA: Carević, Vitas (Bjeković), Lazarević (Traore), Đorđević (Jeličić), Busnić (Antonijević), Topić (Milosavljević), Zukić (Miletić), Simić (Baraj), N. Nikolić (Vukčević), Kabić (Malbašić), Čumić (Milošević).

SABAH: Imanov, Da Silva (Gabrijel), Sejdijev (Memedov), Irasabal (Čeferi), Hasanalizada (Alekberov), Isaev (Sajbulajev), Mitalimov (C. Nurijev), Kamalov (Sebalios), Kašuk (N. Nurijev), Mikels (Apeh), Volkov (Fofana).

Vuk-Miloš Petrović

Autor:
Pošaljite komentar