clear sky
12°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Веселиновић: Не одричемо се европске визе

17.04.2018. 08:44 08:45
Пише:
Извор: Ј.Грлић/Александар Веселиновић

НОВИ САД: Као што је истина да међу фудбалерима Војводине влада одлична атмосфера и да је нови шеф стручног штаба Александар Веселиновић унео нови дах мотивације и оптимизма, чињеница је и то да су поражени од Напретка у Крушевцу други пут за само четрдесетак дана, поново резултатом 0:1.

Иако су пружили бољу игру него у поменутом дуелу, нису успели да изборе ништа више од минималног пораза, који би могао да означи и крај њихових снова о борби за излазак на европску сцену. Гол Вулића из пенала био је довољан домаћину да обрадује око 2.500 гледалаца на стадиону Младост и да растужи стотинак присталица Воше, који су и овог пута били подршка Душану Јованчићу и саиграчима.

„И поред пораза, били смо компактни, агресивни и деловали смо као озбиљан тим у Крушевцу“, рекао је Александар Веселиновић, после новог дебија на клупи Воше: „Играчи су испољили завидни вољни моменат и мотивацију, што ме охрабрује на путу на који смо закорачили, а то је стварање ауторитета игре и тражења одговарајућих играчких решења у будућем периоду. Домаћин је постигао једини гол из ситуације које смо се прибојавали, односно на страни где смо имали два млада и неискусна играча Лазаревића и Веселиновића. Вукановић је јако добар фудбалер и то је умео да искористи. После гола Напретка, апсолутно смо контролисали ситуацију на терену, али, нажалост, нисмо успели да створимо прилике како бисмо то крунисали голом.“

На питање да ли то значи да су одустали од борбе за Европу већ после првог кола плеј-офа, Веселиновић је одговорио:

„Не, нисмо одустали, нити на то имамо право. Објективно гледајући, до краја је остало још шест кола и имамо заостатак од шест бодова за Спартаком и Радничким, четири корака смо иза Чукаричког и Напретка и два иза Вождовца, али ћемо се борити до краја и видећемо где ће нас то одвести. Потребно нам је време, али мислим да смо на добром путу.“

У недељу се на “Карађорђу” игра војвођански дерби Војводина - Спартак ЖК. Биће то нови, ни мало лаган изазов за црвено-беле, који ће бити лишени помоћи Николе Антића и Лазара Арсића (акумулирали жуте картоне).


Детаљ за критику

Није Веселиновић никога од својих играча желео да критикује због пораза од Напретка. Рекао је да су сви они показали висок ниво жеље да се боре до последњег тренутка, али је, ипак, указао и на један проблем.

„ У два-три наврата млади Милан Лазаревић, који је на позицији десног бека наступио уместо суспендованог Ивана Лакићевића, имао је проблем с клизањем.То је детаљ за критику, јер је играо у копачкама с гуменим крампонима, уместо да је узео оне с пластиком на ђону. Терен је био клизав и то је и отворило прилику коју је Алекса Вукановић умео да искористи и заради пенал“, објаснио је тренер.


„Желим да дуел између Спартака, који је за мене завршена прича, и Војводине, клуба који је моја садашњост, не изађе из оквира фудбала и покрајинског дербија. Суботичани имају мир у екипи, а нови тренер Владимир Гаћиновић је наставио посао који смо заједнички започели. Спартак ће се наћи у улози фаворита у тој утакмици, што се веома ретко дешавало кроз историју дуела ова два клуба. Но,  то је објективна ситуација. Свесни смо да нас очекује тешка утакмица, а додатна невоља за нас је чињеница да Антић и Арсић, двојица веома квалитетних фудбалера, неће моћи да играју. Током недеље мораћемо да пронађемо замене за њих, али и да наставимо рад на успостављању жељеног начина игре. Војводина је велики клуб, а да би остваривала резултате којима тежи мора да поседује аутортет у том сегменту. Нема кукања, нема тражења било каквих изговора, тим пре што је пред нама и посао на додатној селекцији играча“, казао је Веселиновић.

А. Предојевић

 

Честитке одбојкашима

Председник ФК Војводина Душан Влаовић упутио је честитку одбојкашима поводом освајања 15. титуле првака државе. У тексту честитке се каже:

“Драги и уважени спортски пријатељи, поводом освајања нове, укупно 15. шампионске титуле у историји клуба, упућујемо Вам искрене и срдачне честитке на још једном изванредном успеху и резултату који сте остварили.

Са великом пажњом и жељом да у Ваше витрине донесете нови пехар намењен најбољем тиму у нашој земљи, посматрали смо Ваше финалне борбе за титулу шампиона Србије, у којима сте, посебно на четвртој утакмици против Новог Пазара, показали изузетну храброст, одлучност, смелост, енергију и, оно што је најважније, квалитет који је својствен само истинским шампионима и победницима.

Успех који сте остварили учинио нас је изузетно срећним и поносним на то што заједно са Вама чинимо део наше велике црвено-беле спортске породице и још једном је потврдио изузетно стручан и квалитетан рад у свим структурама Вашег клуба. Не сумњамо да ће визија и тежња коју имате да се ОК Војводина поново нађе међу најбољим тимовима у Европи у наредним годинама бити претворена у стварност, те да ћете својим радом, резултатима и пехарима и даље заслуживати поштовање и дивљење од стране читаве спортске Србије.

У име чланова управе, играча, чланова стручног штаба, омладинске школе и свих запослених у ФК Војводина, још једном Вам честитам на освојеном трофеју и желим Вам да наставите шампионским путем успеха и победа.”

Аутор:
Пошаљите коментар
Плеј-оф Суперлиге Србије: Напредак - Војводина 1:0

Плеј-оф Суперлиге Србије: Напредак - Војводина 1:0

15.04.2018. 16:01 20:24