clear sky
18°C
21.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0275
usd
107.7403
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВЕЛИКИ РЕМОНТ У ПАРТИЗАНУ Вермезовић директор школе, Варги "Партизанове бебе"

21.10.2024. 13:37 13:53
Пише:
s
Фото: youtube prinstcrin/ B92

Некадашњи полазник школе, потом првотимац и капитен, касније и помоћник у стручним штабовима, па тренер првог тима Партизана - Владимир Вермезовић биће нови директор омладинске школе Партизана, док ће његов саиграч и такође бивши првотимац касније и тренер у Хумској - Звонко Варга преузети бригу о "Партизановим бебама", сазнаје Телеграф.

Некадашњи саиграчи - Вермезовић и Варга су у поодмаклим преговорима са спортским директором Ивицом Илиевим, али су обавили састанке и са будућим председником Расимом Љајићем, а све у циљу да се врати сјај једној од некада најбољих фудбалских академија у Европи.

У прериоду који следи, Вермезовић, иначе и један од инструктора на ПРО лиценци, требало би да "сазида" нове темеље омладинске школе Партизана, да селектира стручни кадар и постави циљеве према сопственом нахођењу, јер је од спортског директора добио одрешене руке да замисли спроведе у дело.

Исто важи и за Звонка Варгу који је после повлачења из Хумске 2016. године основао фудбалску школицу за децу, те му поменути задатак неће бити проблем.

Рекосмо већ да је Вермезовић и сам био полазник омладинске школе Партизана, после које је осам година био првотимац, па и капитен најјаче селекције. Као тренер није прескакао разреде, почео је као помоћник Никици Клинчарском у петлићима црно-белих, потом је самостално тренирао кадете Телеоптика, а затим помагао почившем Благоју Пауновићу у филијали клуба из Хумске.

У први тим га је прекомандовао тадашњи спортски директор Ненад Бјековић и то као помоћника Љубиши Тумбаковићу, а самостално је преузео Партизан у сезони 2004/2005, освојивши титулу првака без пораза, док је у Европи догурао до осмине финала Купа УЕФА.

Вратио се у Хумску још једном као тренер, у сезони 2012/2013, имао је 11 бодова више до пролећа од вечитог ривала, али је серијом слабијих резултата та предност сведена на само два бода у смирају такмичења, па је Вук Рашовић преузео кормило и у директном дуелу, голом Милоша Јојића, одбранио трон.

Што се иностране каријере тиче, Вермезовић је после првог мандата у Хумској радио у словачком Спартаку из Трнаве, потом је водио два највећа клуба у Јужној Африци - Кајзер чифсе и Орландо Пајратсе, као и Будућност из Подгорице, саудијску Хату и словеначку Муру.

s
Фото: youtube prinstcrin/ Srpski Fudbal


Варга је, пак у Хумску стигао из Црвенке, као један од тада најталентованијих нападача у старој Југославији. У Хумској је провео пуних осам година као првотимац, а потом се обрео у Белгији, где је бранио боје Лијежа и Серанжа.

По завршетку играчке каријере стекао је тренерско образовање, а искуства стицао у ОФК Београду, Раду, Сатиду и Галеници, док је дужи низ година био и помоћник у првом тиму Партизана Лотару Матеусу, Владимиру Вермезовићу и Славиши Јокановићу.

Очекује се да двојица некадашњи асова црно-белих већ током текуће седмице ступе на нове дужности и започну процес ревитализације школе и "школице" црно-белих која је у протеклих неколико година уништавана, злоупотребљавана и запуштена самовољом једног човека.


 

Извор:
Телеграф.рс
Аутор:
Пошаљите коментар
МИЛКА ФОРЦАН СТИЖЕ У ПАРТИЗАН! Најутицајнија пословна жена Србије придружиће се тиму Расима Љајића
milka

МИЛКА ФОРЦАН СТИЖЕ У ПАРТИЗАН! Најутицајнија пословна жена Србије придружиће се тиму Расима Љајића

21.10.2024. 12:21 12:38
ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА САВО МИЛОШЕВИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА НОВИМ ПАЗАРОМ: "Најтеже гостовање"
milosevic

ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА САВО МИЛОШЕВИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА НОВИМ ПАЗАРОМ: "Најтеже гостовање"

20.10.2024. 18:19 18:30
ГОЛГЕТЕР ЕКИПЕ МЛАДОСТ ГАТ, ЂОРЂЕ ШУШЊАР, О ЖРЕБУ ЗА КУП СРБИЈЕ: Партизан за истински спектакл
djordje susnjar

ГОЛГЕТЕР ЕКИПЕ МЛАДОСТ ГАТ, ЂОРЂЕ ШУШЊАР, О ЖРЕБУ ЗА КУП СРБИЈЕ: Партизан за истински спектакл

17.10.2024. 15:22 15:25
КОШАРКАШИ ПАРТИЗАНА "ПРЕСПАВАЛИ" ТРЕЋУ ЧЕТВРТИНУ, али победили Задар за 5-0 у АБА лиги
partizan

КОШАРКАШИ ПАРТИЗАНА "ПРЕСПАВАЛИ" ТРЕЋУ ЧЕТВРТИНУ, али победили Задар за 5-0 у АБА лиги

Кошаркаши Партизана савладали су као гости Задар резултатом 75:71 у утакмици петог кола АБА лиге.
20.10.2024. 21:15 21:41