Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VELIKI REMONT U PARTIZANU Vermezović direktor škole, Vargi "Partizanove bebe"

21.10.2024. 13:37 13:53
Piše:
s
Foto: youtube prinstcrin/ B92

Nekadašnji polaznik škole, potom prvotimac i kapiten, kasnije i pomoćnik u stručnim štabovima, pa trener prvog tima Partizana - Vladimir Vermezović biće novi direktor omladinske škole Partizana, dok će njegov saigrač i takođe bivši prvotimac kasnije i trener u Humskoj - Zvonko Varga preuzeti brigu o "Partizanovim bebama", saznaje Telegraf.

Nekadašnji saigrači - Vermezović i Varga su u poodmaklim pregovorima sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim, ali su obavili sastanke i sa budućim predsednikom Rasimom Ljajićem, a sve u cilju da se vrati sjaj jednoj od nekada najboljih fudbalskih akademija u Evropi.

U preriodu koji sledi, Vermezović, inače i jedan od instruktora na PRO licenci, trebalo bi da "sazida" nove temelje omladinske škole Partizana, da selektira stručni kadar i postavi ciljeve prema sopstvenom nahođenju, jer je od sportskog direktora dobio odrešene ruke da zamisli sprovede u delo.

Isto važi i za Zvonka Vargu koji je posle povlačenja iz Humske 2016. godine osnovao fudbalsku školicu za decu, te mu pomenuti zadatak neće biti problem.

Rekosmo već da je Vermezović i sam bio polaznik omladinske škole Partizana, posle koje je osam godina bio prvotimac, pa i kapiten najjače selekcije. Kao trener nije preskakao razrede, počeo je kao pomoćnik Nikici Klinčarskom u petlićima crno-belih, potom je samostalno trenirao kadete Teleoptika, a zatim pomagao počivšem Blagoju Paunoviću u filijali kluba iz Humske.

U prvi tim ga je prekomandovao tadašnji sportski direktor Nenad Bjeković i to kao pomoćnika Ljubiši Tumbakoviću, a samostalno je preuzeo Partizan u sezoni 2004/2005, osvojivši titulu prvaka bez poraza, dok je u Evropi dogurao do osmine finala Kupa UEFA.

Vratio se u Humsku još jednom kao trener, u sezoni 2012/2013, imao je 11 bodova više do proleća od večitog rivala, ali je serijom slabijih rezultata ta prednost svedena na samo dva boda u smiraju takmičenja, pa je Vuk Rašović preuzeo kormilo i u direktnom duelu, golom Miloša Jojića, odbranio tron.

Što se inostrane karijere tiče, Vermezović je posle prvog mandata u Humskoj radio u slovačkom Spartaku iz Trnave, potom je vodio dva najveća kluba u Južnoj Africi - Kajzer čifse i Orlando Pajratse, kao i Budućnost iz Podgorice, saudijsku Hatu i slovenačku Muru.

s
Foto: youtube prinstcrin/ Srpski Fudbal


Varga je, pak u Humsku stigao iz Crvenke, kao jedan od tada najtalentovanijih napadača u staroj Jugoslaviji. U Humskoj je proveo punih osam godina kao prvotimac, a potom se obreo u Belgiji, gde je branio boje Liježa i Seranža.

Po završetku igračke karijere stekao je trenersko obrazovanje, a iskustva sticao u OFK Beogradu, Radu, Satidu i Galenici, dok je duži niz godina bio i pomoćnik u prvom timu Partizana Lotaru Mateusu, Vladimiru Vermezoviću i Slaviši Jokanoviću.

Očekuje se da dvojica nekadašnji asova crno-belih već tokom tekuće sedmice stupe na nove dužnosti i započnu proces revitalizacije škole i "školice" crno-belih koja je u proteklih nekoliko godina uništavana, zloupotrebljavana i zapuštena samovoljom jednog čoveka.


 

Izvor:
Telegraf.rs
Autor:
Pošaljite komentar
MILKA FORCAN STIŽE U PARTIZAN! Najuticajnija poslovna žena Srbije pridružiće se timu Rasima Ljajića
milka

MILKA FORCAN STIŽE U PARTIZAN! Najuticajnija poslovna žena Srbije pridružiće se timu Rasima Ljajića

21.10.2024. 12:21 12:38
TRENER PARTIZANA SAVO MILOŠEVIĆ PRED DUEL SA NOVIM PAZAROM: "Najteže gostovanje"
milosevic

TRENER PARTIZANA SAVO MILOŠEVIĆ PRED DUEL SA NOVIM PAZAROM: "Najteže gostovanje"

20.10.2024. 18:19 18:30
GOLGETER EKIPE MLADOST GAT, ĐORĐE ŠUŠNJAR, O ŽREBU ZA KUP SRBIJE: Partizan za istinski spektakl
djordje susnjar

GOLGETER EKIPE MLADOST GAT, ĐORĐE ŠUŠNJAR, O ŽREBU ZA KUP SRBIJE: Partizan za istinski spektakl

17.10.2024. 15:22 15:25
KOŠARKAŠI PARTIZANA "PRESPAVALI" TREĆU ČETVRTINU, ali pobedili Zadar za 5-0 u ABA ligi
partizan

KOŠARKAŠI PARTIZANA "PRESPAVALI" TREĆU ČETVRTINU, ali pobedili Zadar za 5-0 u ABA ligi

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti Zadar rezultatom 75:71 u utakmici petog kola ABA lige.
20.10.2024. 21:15 21:41