overcast clouds
10°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(УЖИВО) АЈАКС ПОБЕДИО ВОЈВОДИНУ СА 1:0 У ФИНИШУ МЕЧА НА "КРОЈФ АРЕНИ" У ДРУГОМ КОЛУ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ (ФОТО И ВИДЕО)

25.07.2024. 19:55 22:25
Пише:
Фото: Dnevnik.rs

Фудбалери Ајакса победили су Војводину са 1:0 у првом мечу другог кола квалификација за пласман у Лигу Европе.

Крај утакмице.

90. минут: Игра се надокнада од пет минута.

86. минут: Ајакс је коначно успео да дође до вођства. Стрелац је Ван ден Бомен. Нису издржали Новосађани... Центрирао је Гоц, а холандски резервиста одлично скочио и доено предност домаћима.

83. минут:  Крећу сада играчи Ајакса по победу, нападају из свих оружја, са свих страна, али одбрана Војводине и даље одлично организована, нема пролаза ни након покушаја Форбса да убаци лопту на петерац.

72. минут: Притиска Војводина, шутирао је Вукановић тек што је ушао у игру и умало није постигао гол. Каква шанса за Вошу, најбоља на мечу и најбоља генерално за оба тима! Вукановић је избегао офсајд замку, изашао сам пред голмана домаћих, шутирао пред њега, али ниеј имао среће - лопта је погодила стативу!

70. минут: Најбоља шанса за Војводину, шутирао је Иавновић. Отворио се Ивановићу простор да упути ударац, то је и урадио врло добро, али је голман Ајакса био на месту у телом одбио ову претњу. Храбри све одважнија игра "лала".

69. минут:  Царевић све брани. Две ситуације пред голом гостију, обе је решио Царевић интервенцијама и одржао егал на семафору. Прво је интервенисао, за корнер Ајакса, а потом и након ударца из угла био на месту псоел млаког покушаја главом играча домаћих.

65. минут. Шанса Војводине.  Могао је ово боље да заврши Ивановић, имао је отворен простор за шут са 17 метара, притом и небрањен од стране играча Ајакса, међутим погодио је само играча домаћих и изборио корнер.

64. минут: Прва права шанса за Ајакс у другом делу. Тејлор је шутирао након одбитка, али је лопта отишла преко гола.

53. минут:  Од старта другог полувремена домаћи играчи имају пуну контролу игре, владају ситуацијом, али и даље не користе прилике. Новосађани под великим притиском. Као и на почетку меча, Војводина излази високо и прави добар притисак. Питање је само колико ће гости имати снаге да издрже у оваквом темпу.

46. минут: Мале чарке играча на терену. Остао је Полетановић након једног дуела на земљи, али фудбалери Ајакса нису желели да избаце лопту. Када је она напустила игру након неколико тренутака, Петровић је ушао у вербални дуел са Форбсом и добио жути karton.Bas је такође добио жути картон.

Почело је друго полувреме

Крај првог полувремена

45. минут: Игра се надокнада времена од један минут. Ајакс је био конкретнији и бољи у првих 45 минута, али није користио шансе и Царевић је остао несавладан.

42. минут:  Нови ударац "копљаника". Ренш је прошао по десној страни, али је шутирао порд гола. Играчи Војводине жељно ишчекују крај првог полувремена.

39. минут: Неколико изгледних шанси у истом нападу Ајакаса, али је Војводина успела да преживи.Ударци Тејлора и Форбса су изблокирали дефанзивци гостију негде на петерцу, потом је Хеднерсон дигао лопту за Акпома, који је главом шутирао поред стативе. Много среће за госте у овој ситуацији. гол је "висио у ваздуху".

34. минут: Пробио је Форбс и упослио Тејлора који је са десетак метара погодио пречку. Снажно је шутироа чим је крочио у казнени простор, али је лопта очешала пречку гола Царевића. Нижу се шансе екипе из Амстердама.

32. минут:  Узвраћа Сери. Нанизао је двојицу играча Ајакса, наместио се на шут са ивице казненог простора и умало погодио - послао је лопту поред леве стативе. Голман ајакса се није померио. Срећа по Холанђане. Уследио је затим покушај Фиц Џима, који је лако ухватио Царевић.

31. минут: Две прилике Расумсена. Појачавају домаћини, покушали су сада преко Расмусена по десној страни, али од свега само корнер. Након ударца из угла, трећег за Ајакс, Хато је главом гађао, међутим слабо је то било за Царевића. Неколико минута касније Расмусен је одлично шутирао, али је Царевић био сигуран и добро је одбранио.

26. минут: Још једна шанса за Ајакс. Поскакали су играчи домаћих, тражили су казнени ударац после контакта Савићевића и Расмусена у казненом простору гостију, ипак није ту било елемената за најстрожу казну. Судија је одмахнуо, а одбитак из те ситуације умало у гол није претворио Форбс - Царевић је био на месту да сачува мрежу после опасног ударца омаленог офанзивца "копљаника".

22. минут: Прилика за Ајакс, први ударац у оквир гола домаћих играча. Солидан покушај крилног играча домаћих Форбса након одбитка. Царевић је добро реаговао и избацио лопту у корнер.

 

20. минут: Пробио је по крилу фудбалер Војводине Бамиделе, срушен је са леђа и имали су гости прилику да нападну "прекидом" казнени простор Ајакса. Нису, ипак, Новосађани извели најбоље слободан ударац, прејака лопта је прелетела срце шеснаестерца и није било опасности по Ајакс.

14. минут: Долази Ајакс до поседа, али су играчи Војводине изузетно агресивни. За сада Фариолијева екипа не успева да дође до изглдне прилике. Онда је Воша имала шансу, али је изостао завршни ударац. Обигравали су Новосађани око казненог простора, али је одбрана Ајакса интервенисала испред Полетановића.

10. минут: Добро се држе играчи Војводине на почетку утакмице, мада Ајакс диктира темпо. Не жели Војводина да се плитко брани од почетка и већ је забележила ударац са дистанце након ког је лопта отишла високо преко гола. Војводина постављена изузетно високо, са последњом линијом која се налази далеко од Царевића. Покушавају повременим пресингом да натерају дефанзивце домаћих на грешку, у чему су успели у неколико наврата.

Утакмица је почела

Пуне трибине дочекале су играче оба тима у Амстердаму, заиста сјајан амбијент приредиле су присталице амстердамског великана.

Познати су и састави тимова

Ајакс: Пасвер, Ренш, Шутало, Бас, Хато, Хендерсон, Тејлор, Фиц-Џим, Форбс, Расмусен, Акпом.

Војводина: Царевић, Лукас Барос, Црномарковић, Сичење, Бутеан, Савићевић, Ивановић, Петровић, Сери, Бамиделе, Полетановић.

 

Новосађани су много пре Ајакса кренули у домаћем шампионату. У првој рунди у гостима, "лале" су савладале Текстилац из Оџака (меч игран у Бачкој Паланци) резултатом 3:1. Стрелци у том мечу били су Вукановић, Величковић и Радуловић. Ниејдан од ове тројице играча није у првој постави у Амстердаму.

 

Аутор:
Пошаљите коментар
ВОЈВОДИНА КОД АЈАКСА, У ЧЕТВРТАК, НА „ЈОХАН КРОЈФ АРЕНИ“ У АМСТЕРДАМУ: Тимском игром и јединственом жељом на фаворита

ВОЈВОДИНА КОД АЈАКСА, У ЧЕТВРТАК, НА „ЈОХАН КРОЈФ АРЕНИ“ У АМСТЕРДАМУ: Тимском игром и јединственом жељом на фаворита

24.07.2024. 14:35 14:40
ДУШАН ТАДИЋ - ЧОВЕК КОЈИ СПАЈА ВОЈВОДИНУ И АЈАКС

ДУШАН ТАДИЋ - ЧОВЕК КОЈИ СПАЈА ВОЈВОДИНУ И АЈАКС

25.07.2024. 18:08 18:10
АЈАКС СА БРОГБИЈЕМ И БЕРГВАЈНОМ КОМПЛЕТАН ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ: Без Бертрана Траореа у протоколу

АЈАКС СА БРОГБИЈЕМ И БЕРГВАЈНОМ КОМПЛЕТАН ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ: Без Бертрана Траореа у протоколу

24.07.2024. 14:30 19:40
ВОША ОДРАДИЛА ТРЕНИНГ НА "ЈОХАН КРОЈФ АРЕНИ"  у Амстердаму! БАНДОВИЋ: Спремни смо за четвороструког првака Европе! (ВИДЕО)

ВОША ОДРАДИЛА ТРЕНИНГ НА "ЈОХАН КРОЈФ АРЕНИ"  у Амстердаму! БАНДОВИЋ: Спремни смо за четвороструког првака Европе! (ВИДЕО)

(Од нашег специјалног извештача)
24.07.2024. 20:36 21:27