Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(UŽIVO) AJAKS POBEDIO VOJVODINU SA 1:0 U FINIŠU MEČA NA "KROJF ARENI" U DRUGOM KOLU KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE (FOTO I VIDEO)

25.07.2024. 19:55 22:25
Piše:
Foto: Dnevnik.rs

Fudbaleri Ajaksa pobedili su Vojvodinu sa 1:0 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope.

Kraj utakmice.

90. minut: Igra se nadoknada od pet minuta.

86. minut: Ajaks je konačno uspeo da dođe do vođstva. Strelac je Van den Bomen. Nisu izdržali Novosađani... Centrirao je Goc, a holandski rezervista odlično skočio i doeno prednost domaćima.

83. minut:  Kreću sada igrači Ajaksa po pobedu, napadaju iz svih oružja, sa svih strana, ali odbrana Vojvodine i dalje odlično organizovana, nema prolaza ni nakon pokušaja Forbsa da ubaci loptu na peterac.

72. minut: Pritiska Vojvodina, šutirao je Vukanović tek što je ušao u igru i umalo nije postigao gol. Kakva šansa za Vošu, najbolja na meču i najbolja generalno za oba tima! Vukanović je izbegao ofsajd zamku, izašao sam pred golmana domaćih, šutirao pred njega, ali niej imao sreće - lopta je pogodila stativu!

70. minut: Najbolja šansa za Vojvodinu, šutirao je Iavnović. Otvorio se Ivanoviću prostor da uputi udarac, to je i uradio vrlo dobro, ali je golman Ajaksa bio na mestu u telom odbio ovu pretnju. Hrabri sve odvažnija igra "lala".

69. minut:  Carević sve brani. Dve situacije pred golom gostiju, obe je rešio Carević intervencijama i održao egal na semaforu. Prvo je intervenisao, za korner Ajaksa, a potom i nakon udarca iz ugla bio na mestu psoel mlakog pokušaja glavom igrača domaćih.

65. minut. Šansa Vojvodine.  Mogao je ovo bolje da završi Ivanović, imao je otvoren prostor za šut sa 17 metara, pritom i nebranjen od strane igrača Ajaksa, međutim pogodio je samo igrača domaćih i izborio korner.

64. minut: Prva prava šansa za Ajaks u drugom delu. Tejlor je šutirao nakon odbitka, ali je lopta otišla preko gola.

53. minut:  Od starta drugog poluvremena domaći igrači imaju punu kontrolu igre, vladaju situacijom, ali i dalje ne koriste prilike. Novosađani pod velikim pritiskom. Kao i na početku meča, Vojvodina izlazi visoko i pravi dobar pritisak. Pitanje je samo koliko će gosti imati snage da izdrže u ovakvom tempu.

46. minut: Male čarke igrača na terenu. Ostao je Poletanović nakon jednog duela na zemlji, ali fudbaleri Ajaksa nisu želeli da izbace loptu. Kada je ona napustila igru nakon nekoliko trenutaka, Petrović je ušao u verbalni duel sa Forbsom i dobio žuti karton.Bas je takođe dobio žuti karton.

Počelo je drugo poluvreme

Kraj prvog poluvremena

45. minut: Igra se nadoknada vremena od jedan minut. Ajaks je bio konkretniji i bolji u prvih 45 minuta, ali nije koristio šanse i Carević je ostao nesavladan.

42. minut:  Novi udarac "kopljanika". Renš je prošao po desnoj strani, ali je šutirao pord gola. Igrači Vojvodine željno iščekuju kraj prvog poluvremena.

39. minut: Nekoliko izglednih šansi u istom napadu Ajakasa, ali je Vojvodina uspela da preživi.Udarci Tejlora i Forbsa su izblokirali defanzivci gostiju negde na petercu, potom je Hednerson digao loptu za Akpoma, koji je glavom šutirao pored stative. Mnogo sreće za goste u ovoj situaciji. gol je "visio u vazduhu".

34. minut: Probio je Forbs i uposlio Tejlora koji je sa desetak metara pogodio prečku. Snažno je šutiroa čim je kročio u kazneni prostor, ali je lopta očešala prečku gola Carevića. Nižu se šanse ekipe iz Amsterdama.

32. minut:  Uzvraća Seri. Nanizao je dvojicu igrača Ajaksa, namestio se na šut sa ivice kaznenog prostora i umalo pogodio - poslao je loptu pored leve stative. Golman ajaksa se nije pomerio. Sreća po Holanđane. Usledio je zatim pokušaj Fic Džima, koji je lako uhvatio Carević.

31. minut: Dve prilike Rasumsena. Pojačavaju domaćini, pokušali su sada preko Rasmusena po desnoj strani, ali od svega samo korner. Nakon udarca iz ugla, trećeg za Ajaks, Hato je glavom gađao, međutim slabo je to bilo za Carevića. Nekoliko minuta kasnije Rasmusen je odlično šutirao, ali je Carević bio siguran i dobro je odbranio.

26. minut: Još jedna šansa za Ajaks. Poskakali su igrači domaćih, tražili su kazneni udarac posle kontakta Savićevića i Rasmusena u kaznenom prostoru gostiju, ipak nije tu bilo elemenata za najstrožu kaznu. Sudija je odmahnuo, a odbitak iz te situacije umalo u gol nije pretvorio Forbs - Carević je bio na mestu da sačuva mrežu posle opasnog udarca omalenog ofanzivca "kopljanika".

22. minut: Prilika za Ajaks, prvi udarac u okvir gola domaćih igrača. Solidan pokušaj krilnog igrača domaćih Forbsa nakon odbitka. Carević je dobro reagovao i izbacio loptu u korner.

 

20. minut: Probio je po krilu fudbaler Vojvodine Bamidele, srušen je sa leđa i imali su gosti priliku da napadnu "prekidom" kazneni prostor Ajaksa. Nisu, ipak, Novosađani izveli najbolje slobodan udarac, prejaka lopta je preletela srce šesnaesterca i nije bilo opasnosti po Ajaks.

14. minut: Dolazi Ajaks do poseda, ali su igrači Vojvodine izuzetno agresivni. Za sada Fariolijeva ekipa ne uspeva da dođe do izgldne prilike. Onda je Voša imala šansu, ali je izostao završni udarac. Obigravali su Novosađani oko kaznenog prostora, ali je odbrana Ajaksa intervenisala ispred Poletanovića.

10. minut: Dobro se drže igrači Vojvodine na početku utakmice, mada Ajaks diktira tempo. Ne želi Vojvodina da se plitko brani od početka i već je zabeležila udarac sa distance nakon kog je lopta otišla visoko preko gola. Vojvodina postavljena izuzetno visoko, sa poslednjom linijom koja se nalazi daleko od Carevića. Pokušavaju povremenim presingom da nateraju defanzivce domaćih na grešku, u čemu su uspeli u nekoliko navrata.

Utakmica je počela

Pune tribine dočekale su igrače oba tima u Amsterdamu, zaista sjajan ambijent priredile su pristalice amsterdamskog velikana.

Poznati su i sastavi timova

Ajaks: Pasver, Renš, Šutalo, Bas, Hato, Henderson, Tejlor, Fic-Džim, Forbs, Rasmusen, Akpom.

Vojvodina: Carević, Lukas Baros, Crnomarković, Sičenje, Butean, Savićević, Ivanović, Petrović, Seri, Bamidele, Poletanović.

 

Novosađani su mnogo pre Ajaksa krenuli u domaćem šampionatu. U prvoj rundi u gostima, "lale" su savladale Tekstilac iz Odžaka (meč igran u Bačkoj Palanci) rezultatom 3:1. Strelci u tom meču bili su Vukanović, Veličković i Radulović. Niejdan od ove trojice igrača nije u prvoj postavi u Amsterdamu.

 

Autor:
Pošaljite komentar
VOJVODINA KOD AJAKSA, U ČETVRTAK, NA „JOHAN KROJF ARENI“ U AMSTERDAMU: Timskom igrom i jedinstvenom željom na favorita

VOJVODINA KOD AJAKSA, U ČETVRTAK, NA „JOHAN KROJF ARENI“ U AMSTERDAMU: Timskom igrom i jedinstvenom željom na favorita

24.07.2024. 14:35 14:40
DUŠAN TADIĆ - ČOVEK KOJI SPAJA VOJVODINU I AJAKS

DUŠAN TADIĆ - ČOVEK KOJI SPAJA VOJVODINU I AJAKS

25.07.2024. 18:08 18:10
AJAKS SA BROGBIJEM I BERGVAJNOM KOMPLETAN PROTIV VOJVODINE: Bez Bertrana Traorea u protokolu

AJAKS SA BROGBIJEM I BERGVAJNOM KOMPLETAN PROTIV VOJVODINE: Bez Bertrana Traorea u protokolu

24.07.2024. 14:30 19:40
VOŠA ODRADILA TRENING NA "JOHAN KROJF ARENI"  u Amsterdamu! BANDOVIĆ: Spremni smo za četvorostrukog prvaka Evrope! (VIDEO)

VOŠA ODRADILA TRENING NA "JOHAN KROJF ARENI"  u Amsterdamu! BANDOVIĆ: Spremni smo za četvorostrukog prvaka Evrope! (VIDEO)

(Od našeg specijalnog izveštača)
24.07.2024. 20:36 21:27