Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЊЕГОШ ПЕТРОВИЋ СРУШИО НОВИ ПАЗАР: Трећа Вошина узастопна победа

16.03.2024. 19:29 22:08
Пише:
Извор: ФК Војводина

Војводина је у сусрету са Новим Пазаром, директним ривалом за пласман у врху табеле, везала трећу узастопну победу у првенству, а Његош Петровић је јединим голом у 85. минуту крунисао одличну партију своју и колектива у целини. 

Јесу изостали голови у првом полувремену, ни изразито повољних шанси није било, али је ритам Вошине игре наговештавао жељени резултатски расплет у отвореној и на зову нове победе заснованој игри. С друге стране, опасност по Царевићев гол, препозната је у вредностима капитена Суме и брзим противнападима који су јасно дефинисали начин игре гостију, оријентисаних у првом реду на одбрану сопственог гола. У томе су успевали, одолевајући сталном притиску домаћих играча, освајајући готово сваку лопту у покушајима Вукановића и Серија да игром један на један дођу у позицију за шут или асистенцију саиграчу.

Гости су први запретили у 10. минуту: Момчиловић је с десне стране центрирао, а Сума из прве шутирао са 20 метара преко гола. Прво узбуђење у Мирковићевом шеснаестерцу убележили смо у 25. минуту када је Николић извесо корнер, а Ивановић из окрета лопту посло под пречку, одакле ју је нопвопазарски голман крајњим напором избацио у корнер. Знатно узбудљивија и за утисак о игри Војводине повољнија била је завршница првог дела у коме су Николић у 30. Зукић у 34. и Бјековић у 36. минуту награђени аплаузима навијача за резонске, али за који центиметар непрецизне шутеве са дистанце.

Све што су пропустили да учине у првих 45 минута, Новосађани су могли да наплате у првих пет минута наставка и то са каматом. Најпре је Ивановић пропустио прилику да лопту са пет метара пошаље иза Мирковићевих леђа, да би два минута касније капитен Зукић, после одличног Ђорђевићевог центаршута с лева на другу стативу, неометан гађао и промашио супротни угао гола. И у 70. минуту Зукић је могао да реши сва питања што се исхода тиче. Овога пута Сери је послао лопту ка капитену готово са истог места одакле и Ђорђевић 20 минута раније, али Зукић није успео да је захвати и упути ка голу. Два минута касније одлични Кораћ у фази одбране прикључио се нападу, главом лопту упутио право у Мирковића, да би шутерске способности опробао и Јовановић у 72. минуту и још једанпут омогућио Мирковићу да конкурише за епитет јунака меча. Интервенисао је голман Новопазараца успешно под пречком заустављајући и Серијев ударац искоса леве стране, а шансу утакмице, ипак, пропустили су гости, прецизније Шћеповић када је у ситуацији један на један са голманом Војводине пребацио Царевића, али и оквир гола.

Десет минута пре краја и статива Мирковићевог гола била је савезник гостујућег тима, зауставивши Савићевићев шут из даљине.  И тако све до 85. минута, низала је Војводина низ за утисак који је коначно награђен најлепшом акцијом у облику дуплог паса Петровића са Кембелом, за круну одличне партије најбољег играча утакмице Његоша Петровића и трећу узастопну победу Војводине. 

Војводина – Нови Пазар 1:0 (0:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца 1.700, судија Момчило Марковић (Београд), стрелац: Петровић у 85. минуту, жути картони: Фајед, Чермељ. Исламовић (Нови Пазар).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6,5, Бјековић 7, Кораћ 6,5, Црномарковић 6,5, Ђорђевић 6, Петровић 8, Зукић 6 (Кембел), Вукановић 6, Николић 6 (Савићевић), Зади Сери 6,5 (Милосављевић), Ивановић 6 (Јовановић).

НОВИ ПАЗАР: Мирковић 7, Бојат 6, Фајед 6, Чермељ 6, Анан 6, Сисе 5,5 (Џин-Хо), Адетунџи 5,5, Момчиловић 6 (Исламовић), Сума 6 (Петковић), Срећковић 6 (Караклајић), Обрадовић5,5 (Шћеповић).

Л. Бакмаз    

 

Стандингс провидед by Софасцоре
Аутор:
Пошаљите коментар
ВОЈВОДИНА ВЕЧЕРАС, У 26. КОЛУ, ДОЧЕКУЈЕ НОВИ ПАЗАР: Трилинг победа, то је изазов

ВОЈВОДИНА ВЕЧЕРАС, У 26. КОЛУ, ДОЧЕКУЈЕ НОВИ ПАЗАР: Трилинг победа, то је изазов

16.03.2024. 11:30 16:15